Στην διάρκεια της ζωής του ένας άνδρας έχει 17% πιθανότητες να νοσήσει από καρκίνο του προστάτη, που αποτελεί για τον ανδρικό πληθυσμό τη συχνότερη κακοήθεια και θεωρείται υπεύθυνος για τους περισσότερους θανάτους από καρκίνο μετά τον καρκίνο του πνεύμονα.

Με αυξημένη επαγρύπνηση και εντατικό προσυμπτωματικό έλεγχο, ωστόσο, η νόσος ανακαλύπτεται σε αρχικά στάδια και η αντιμετώπισή της είναι αποτελεσματική. Περισσότερες από 90% των περιπτώσεων των νεοδιαγνωσμένων καρκίνων του προστάτη αφορούν εντοπισμένη και περιορισμένη νόσο, προσφέροντας τη δυνατότητα ριζικής ιατρικής παρέμβασης, πριν η κακοήθεια ξεφύγει από το όργανο και εξαπλωθεί.

Με αυτά τα δεδομένα και αφορμή την Πανευρωπαϊκή Ημέρα κατά του Καρκίνου του Προστάτη (15/9), το Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center προσφέρει -κατόπιν ραντεβού- ένα πακέτο προληπτικού ελέγχου σε προνομιακή τιμή, στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση του ανδρικού πληθυσμού για την αναγκαιότητα της πρόληψης.

Ειδικότερα, το πακέτο προληπτικών εξετάσεων, το οποίο προσφέρεται στην τιμή των €35, περιλαμβάνει:

– Κλινική εξέταση από τους ιατρούς των τριών Ουρολογικών τμημάτων του ENHC.
– Υπέρηχο νεφρών-κύστης και προστάτη
– Μέτρηση PSA
– Free PSA

Στην περίπτωση που από τον προληπτικό έλεγχο κριθεί απαραίτητο ο ασθενής να υποβληθεί σε πρόσθετες εργαστηριακές ή απεικονιστικές εξετάσεις, αυτές θα μπορούν να πραγματοποιηθούν στο ΕNHC με χρήση του ασφαλιστικού φορέα του.

Για να κλείσουν το ραντεβού τους και να κατοχυρώσουν το δικαίωμά τους για την προσφορά, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν από την Τετάρτη 13/9 έως και την Παρασκευή 22/9 στο τηλέφωνο 210. 6972004 (από 08.30 – 20.00) ή να στείλουν e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση: callcenterop@dunant.gr. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.