Παρά τις προκλήσεις στο κοινωνικοπολιτικό στερέωμα της χώρας και τις οικονομικές δυσμένειες, η DEMO, με ιστορία πλέον των 50 ετών, συνεχίζει την εξαγωγική της πορεία και το μέλλον διαφαίνεται αισιόδοξο. Οι αυξήσεις στην εσωτερική παραγωγή και στις πωλήσεις στο εξωτερικό παίζουν καθοριστικό ρόλο στο γεγονός πως ο ρυθμός αύξησης της δραστηριότητας της ελληνικής φαρμακευτικής ξεπερνά το 50% ετησίως, ενώ το 80% της εγχώριας παραγωγής εξάγεται ώστε να καλύψει τις ανάγκες ζήτησης.
Η ελληνική φαρμακευτική ειδικεύεται στα ενέσιμα φαρμακευτικά σκευάσματα και είναι ο κυρίαρχος στην εγχώρια νοσοκομειακή αγορά σε αριθμό τεμαχίων, τα τελευταία 12 χρόνια. Εξάγει δικά της προϊόντα(ownbranded) σε 80 χώρες σε όλον τον κόσμο, τα οποία μέσω συνεργατών της προωθούνται και διανέμονται. Παράλληλα, η DEMO είναι ο επίσημος προμηθευτής φαρμάκων των Ηνωμένων Εθνών, της UNICEF, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. Ειδικότερα, η ανάπτυξη πωλήσεων γίνεται ακόμη πιο δυναμική σε χώρες όπως είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Ισπανία και η Γερμανία, όπου λειτουργεί η θυγατρική DEMO GMBH, ωστόσο ιδιαίτερη θέση στον στρατηγικό σχεδιασμό της φαρμακευτικής κατέχουν οι πρόσφατες αγορές στις οποίες έχει παρουσία, όπως αυτή της Αυστραλίας, του Βιετνάμ, της Μέσης Ανατολής και της ΝΑ Ευρώπης.
Από την αρχή της σύστασής της το 1965 από τον Σταύρο Δέμο, ο στόχος για συνεχή ανάπτυξη και ισχυροποίηση της θέσης της στην εγχώρια και διεθνή αγορά ήταν ξεκάθαρος. Για τον λόγο αυτόν, η διαρκής επένδυση στη βελτίωση αλλά και στον εκσυγχρονισμό του εργοστασίου της φαρμακευτικής ήταν πρωτίστης σημασίας.
Εκτός από το Τμήμα Ελέγχου Ποιότητας της DEMO, που έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην πορεία της φαρμακευτικής, το Τμήμα Ερευνας και Ανάπτυξης διαθέτει εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και στελεχώνεται με επιστήμονες από την ελληνική επιστημονική κοινότητα. Σε αυτό το πλαίσιο, η DEMO μπορεί να υποστηρίζει πως, τηρουμένων των αναλογιών, συμβάλλει στην αντιμετώπιση του φαινομένου brain-drain που μαστίζει την εγχώρια αγορά εργασίας.
Η πιστοποίηση των προϊόντων της DEMO είναι μία ακόμη από τις «πρωτιές της» για την οποία διακρίνεται. Εγκεκριμένοι και έγκριτοι οργανισμοί, όπως η PIC/s (Ευρώπη, Καναδάς, Αυστραλία, κ.α.), ο Korean-FDA, η Brazilian Drug Agency (ANVISA), το GCC (Health Minister’s Council for Cooperation Council States) των Χωρών του Κόλπου και οι υγειονομικές αρχές χωρών όπως η Ιορδανία, η Νότιος Αφρική, αποδεικνύουν με τη «σφραγίδα» τους πως το Τμήμα Διασφάλισης Ποιότητας που παρακολουθεί με αυστηρά κριτήρια κάθε στάδιο της παραγωγικής και ελεγκτικής διαδικασίας διατελεί σημαντικό έργο.
Η κυρίαρχη θέση της DEMO στον εγχώριο και διεθνές κλάδο είναι αποτέλεσμα της διαρκούς προσθήκης καινοτόμων προϊόντων, της επένδυσης στο ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας που σήμερα ξεπερνά σε αριθμό τους 800, καθώς και στην καλλιέργεια σχέσεων εμπιστοσύνης και διαφάνειας με τους συνεργάτες της.
Η DEMO είναι υπερήφανη που είναι μία από τις ελληνικές φαρμακευτικές με έντονη εξαγωγική δραστηριότητα και που συμβάλλει ώστε το ελληνικό φάρμακο να είναι η επιλογή των ασθενών και των γιατρών υγείας σε περισσότερες από 85 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, της Ασίας, της Αυστραλίας και της Νοτίου Αμερικής. Το ελληνικό φάρμακο χάρη στην προσαρμοστικότητά του στις διαφορετικές νομοθεσίες και στους ελέγχους –που διαφέρουν από χώρα σε χώρα –αποτελεί το δεύτερο πιο εξαγώγιμο προϊόν της χώρας μας.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ