Η Alcon, μέλος του Ομίλου Novartis, παγκόσμιου ηγέτη στη φροντίδα των ματιών, μετρώντας ήδη 70 χρόνια παρουσίας στον χώρο, αναπτύσσει και κατασκευάζει ιατρικά μηχανήματα, εργαλεία, αναλώσιμα, φακούς επαφής και υγρά φροντίδας των φακών για την ολιστική φροντίδα των ματιών.

«Αποστολή της εταιρείας μας είναι να ανακαλύπτει και να διαθέτει στους ασθενείς καινοτόμα προϊόντα που βελτιώνουν την όρασή τους και εξασφαλίζουν καλύτερη ποιότητα ζωής»
δηλώνει υπεύθυνα ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, δρ Khalid El-Gendy.

«Παρά την ολοένα αυξανόμενη ανάγκη για εξορθολογισμό των δαπανών στον χώρο της υγείας, λόγω της οικονομικής κρίσης των τελευταίων χρόνων, θεωρούμε ότι το Σύστημα Υγειονομικής Περίθαλψης θα πρέπει να παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες για τη βελτίωση της υγείας των ασθενών. Στο πλαίσιο αυτό, η Alcon επιδιώκει να στηρίζει συνολικά το επιστημονικό έργο στην Ελλάδα στον τομέα της οφθαλμολογίας μέσα από κεντρικές κλινικές μελέτες, δωρεές σε νοσοκομεία που συνδέονται με εκπαιδευτικά προγράμματα οφθαλμιάτρων αλλά και μέσα από οργάνωση ή υποστήριξη εκπαιδεύσεων για τις νεότερες εξελίξεις στην οφθαλμολογία.
Η Alcon επενδύει κάθε χρόνο σημαντικά ποσά σε ενέργειες, όπως εκπαιδεύσεις, ζωντανά εκπαιδευτικά χειρουργεία (live surgeries) και προσομοιωτές χειρουργείων (wet labs), στηρίζοντας την εκπαίδευση των οφθαλμιάτρων. Παράλληλα, αναγνωρίζουμε την τεράστια σημασία των κλινικών μελετών, και για τον λόγο αυτόν επιδιώκουμε να ενισχύουμε τις επενδύσεις μέσω της ανάπτυξης κέντρων αριστείας που θα προσελκύσουν ερευνητικές επενδύσεις. Πιστεύουμε δηλαδή ότι η δημιουργία κέντρων με τεχνολογίες αιχμής και έμπειρο ιατρικό προσωπικό που θα μπορούν να είναι ανταγωνιστικά προς αντίστοιχα κέντρα του εξωτερικού, θα φέρει περισσότερες επενδύσεις προς όφελος της κλινικής έρευνας.

Εστιάζοντας στα δυνατά σημεία που χαρακτηρίζουν την Alcon ως κορυφαία εταιρεία, τόσο σε εγχώριο όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, η εταιρεία κάνει ένα ακόμη βήμα μπροστά, δημιουργώντας μια εκστρατεία ενημέρωσης για τα προϊόντα της για τον καταρράκτη. Με βασικό μήνυμα
«Ξανακερδίστε όραση παρόμοια με αυτή που είχατε σαν παιδιά», ο πρωταρχικός μας στόχος είναι η ενημέρωση του κοινού για την προηγμένη τεχνολογία, που είναι σήμερα διαθέσιμη για την αντιμετώπιση του καταρράκτη. Στη συνέχεια, οι ασθενείς μπορούν να απευθυνθούν στον οφθαλμίατρό τους προκειμένου να βρουν την ιδανική εξατομικευμένη λύση.

Η Alcon έχει αναπτύξει κορυφαία χειρουργικά μηχανήματα και εμφυτεύσιμους ενδοφθάλμιους φακούς για την πλήρη υποστήριξη των χειρουργών ώστε να επιτύχουν το καλύτερο αποτέλεσμα στην όραση των ελλήνων ασθενών. Η ουσιαστική καινοτομία των προϊόντων μας, όμως, έγκειται στο ότι προσφέρουν τη δυνατότητα στους ασθενείς να αντιμετωπίσουν ταυτόχρονα τον καταρράκτη αλλά και βασικές διαθλαστικές ανωμαλίες της όρασης, με αποτέλεσμα την ελάττωση ή και την πλήρη ανεξαρτητοποίησή τους από τα γυαλιά. Ο επαναστατικός ενδοφακός AcrySof® IQ PanOptix μπορεί να αντιμετωπίσει τον καταρράκτη και ταυτόχρονα τη μυωπία, την υπερμετρωπία και την πρεσβυωπία, χαρίζοντας όραση που προσομοιάζει τη νεανική, χωρίς χρήση γυαλιών σε συγκεκριμένα προφίλ ασθενών
.

Είμαι ιδιαίτερα περήφανος με το γεγονός ότι η Alcon είναι από τις λίγες εταιρείες στον κλάδο μας που διαθέτει προϊόντα για όλες σχεδόν τις παθήσεις των ματιών και για ασθενείς όλων των ηλικιών. Στόχος μας είναι να διασφαλίζουμε τη συνεχή πρόσβαση των ασθενών στις καινοτόμες θεραπείες μέσω της συνεχούς επένδυσης στην καινοτομία, καθώς αυτό αποτελεί τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο για την προστασία και τη βελτίωση της υγείας των ασθενών.

Παρά τις συνεχείς προκλήσεις, είμαστε εδώ για να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στους συμπολίτες μας πρόσβαση σε καινοτόμες λύσεις για τις παθήσεις των ματιών, ώστε εκείνοι να απολαμβάνουν καλύτερη ποιότητα ζωής».

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ