Ως μία από τις κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρείες του κόσμου, η Mylan έχει αναλάβει μία αντίστοιχα μεγαλόπνοη δέσμευση: να δημιουργεί «καλύτερη υγεία για έναν καλύτερο κόσμο», θέτοντας διαρκώς νέα πρότυπα στη φροντίδα υγείας. Αποστολή της είναι να προσφέρει πρόσβαση σε ποιοτικά και ασφαλή φάρμακα στους 7 δισεκατομμύρια ανθρώπους του κόσμου, στοχεύοντας σε κάθε άτομο ξεχωριστά. Αυτό το στοιχείο άλλωστε –η προσήλωση στις ανάγκες κάθε ασθενούς –χαρακτηρίζει τη φιλοσοφία της Mylan και εμπεριέχεται σε κάθε δράση της.
Η εταιρεία προσφέρει φαρμακευτικά προϊόντα στις κύριες θεραπευτικές κατηγορίες, χάρη στο ευρύ χαρτοφυλάκιο προϊόντων της, που σε παγκόσμιο επίπεδο περιλαμβάνει περισσότερα από 2.700 πρωτότυπα, γενόσημα και βιοομοειδή φαρμακευτικά σκευάσματα. Ταυτόχρονα, συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων εταιρειών παρασκευής δραστικών φαρμακευτικών ουσιών παγκοσμίως. Στην Ελλάδα, όπου η εταιρεία δραστηριοποιείται από το 2007, ασθενείς και επαγγελματίες υγείας έχουν στη διάθεσή τους επώνυμα πρωτότυπα και διεθνώς αναγνωρισμένα γενόσημα προϊόντα κατά των λοιμώξεων, του καρκίνου, του διαβήτη και των παθήσεων του καρδιαγγειακού, γαστρεντερικού, νευρικού, αναπνευστικού, ουροποιητικού και του μυοσκελετικού συστήματος. Επιπλέον, η Mylan έχει θεσπίσει ένα ενιαίο παγκόσμιο πρότυπο ποιότητας, στο οποίο ανταποκρίνεται καθένα ανεξαιρέτως από τα προϊόντα της –σε οποιαδήποτε περιοχή του κόσμου και αν έχει παρασκευαστεί.
Τι σημαίνει όμως στην ουσία η φράση «καλύτερη υγεία για έναν καλύτερο κόσμο»; Δεν σημαίνει μόνο τη διευκόλυνση της πρόσβασης των ασθενών στις απαραίτητες θεραπείες ή τη διασφάλιση της παραγωγής υψηλής ποιότητας φαρμακευτικών προϊόντων. Σημαίνει επίσης την υλοποίηση δράσεων προς όφελος του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου. Ειδικότερα, η Mylan Hellas στηρίζει φορείς και μη κυβερνητικούς οργανισμούς με επιστημονική και φιλανθρωπική δράση, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στις πρωτοβουλίες ενημέρωσης του κοινού για την πρόληψη, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών, αλλά και γενικότερα στην υποστήριξη οργανισμών που βοηθούν ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Θα άξιζε επομένως να κάνουμε ιδιαίτερη αναφορά στη στήριξη της διεξαγωγής της πενταετούς μελέτης PERSEAS (διαχρονική καταγραφή και παρακολούθηση των παραγόντων καρδιαγγειακού κινδύνου στους κατοίκους της Ελαφονήσου), όπως και στη σταθερή, τα τελευταία χρόνια, ενίσχυση των συλλόγων «Μαζί για το Παιδί» και «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
Δεν είναι δύσκολο να διαπιστώσει κανείς ότι τα τελευταία χρόνια η Mylan βρίσκεται σε σταθερή πορεία ανάπτυξης, έχοντας εδραιωθεί ως μία από τις κορυφαίες φαρμακοβιομηχανίες παγκοσμίως. Μολονότι για δεκαετίες δραστηριοποιούνταν αποκλειστικά στις ΗΠΑ, το 2007 άλλαξε σελίδα στην ιστορία της και ξεκίνησε μια πορεία επέκτασης στις διεθνείς αγορές. Η σχετικά πρόσφατη εξαγορά των δραστηριοτήτων της Abbott στις αναπτυγμένες χώρες εκτός των ΗΠΑ που αφορούν εξειδικευμένα και off patent πρωτότυπα προϊόντα διεύρυνε σημαντικά το χαρτοφυλάκιό της και ενίσχυσε αρκετά τη διεθνή παρουσία της, ενώ εφέτος το καλοκαίρι απασχόλησε τον επιχειρηματικό Τύπο με την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Meda.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ