Η καινοτομία και η ποιότητα αποτελούν τα βασικά χαρακτηριστικά των προϊόντων της φαρμακευτικής εταιρείας DEMO ABEE. Ο κεντρικός πυλώνας της φιλοσοφίας της φαρμακοβιομηχανίας που δραστηριοποιείται εδώ και 50 χρόνια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό είναι η συνεχής επένδυση στην έρευνα και στην ανάπτυξη. Για τη δραστηριότητα της εταιρείας και τα μελλοντικά της σχέδια μιλά στο «Βήμα» η φαρμακοποιός και μέλος του ΔΣ της DEMO ABEE κυρία Στέλλα Δέμου.
Κυρία Δέμου, ποια είναι η φιλοσοφία που διαπνέει την εταιρεία DEMO ABEE;
«Εδώ και 50 χρόνια που η φαρμακοβιομηχανία DEMO ΑΒΕΕ δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, στρατηγική επιλογή και κεντρικό πυλώνα της φιλοσοφίας και της πρακτικής μας αποτελεί η συνεχής επένδυση στην έρευνα και στην ανάπτυξη. Η καινοτομία και η ποιότητα αποτελούν βασικά χαρακτηριστικά των προϊόντων μας, που επιτυγχάνονται τόσο χάρη στις επενδύσεις της DEMO σε υπερσύγχρονο εξοπλισμό και εγκαταστάσεις όσο και στο υψηλό επιστημονικό προφίλ των εργαζομένων της εταιρείας. Τα στοιχεία αυτά κατατάσσουν την DEMO ως μία από τις κορυφαίες ελληνικές βιομηχανίες φαρμάκων, με προϊόντα που καλύπτουν όλο το φάσμα των αναγκών στα νοσοκομεία, ιδιαίτερα στον τομέα των ενέσιμων προϊόντων».
Πόσα προϊόντα αναπτύσσει η εταιρεία σε ετήσια βάση;
«Από την πρώτη ημέρα λειτουργίας μας επενδύουμε στην ανάπτυξη νέων προϊόντων και στόχος μας είναι να είμαστε ένας πρωτοπόρος φαρμακευτικός όμιλος σε διεθνές επίπεδο. Κάθε χρόνο αναπτύσσουμε 8 έως 10 νέα προϊόντα, τα οποία παρουσιάζουμε στη διεθνή αγορά με τη λήξη της άδειας ευρεσιτεχνίας τους, εξασφαλίζοντας έως 200 νέες άδειες ετησίως. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο έχουμε επενδύσει στη δημιουργία και τη στήριξη ενός τελευταίας τεχνολογίας εργαστηρίου Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D), το οποίο διαθέτει τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό. Ενδεικτικά αναφέρω ότι η εταιρεία μας αυτή τη στιγμή εστιάζει στην έρευνα και ανάπτυξη φαρμακευτικών προϊόντων πολύπλοκης σύνθεσης όπως ενέσιμα γαλακτώματα, εισπνεόμενα εναιωρήματα, ενέσιμα λιποσώματα, ενέσιμα διαλύματα νανοσωματιδίων, κλπ»
Η χώρα μας διαθέτει ικανό επιστημονικό προσωπικό για την ανάπτυξη νέων καινοτόμων προϊόντων;
«Υπό την επίβλεψη κορυφαίων ερευνητών η ανάπτυξη της DEMO αποτελεί τη βάση για τη δυναμική μας παρουσία μέσα στις επόμενες δεκαετίες. Στην DEMO πιστεύουμε βαθιά ότι η χώρα μας διαθέτει άρτια καταρτισμένους επιστήμονες, τους οποίους οφείλει να αξιοποιήσει και να τους δώσει τα κατάλληλα κίνητρα ώστε να παραμείνουν στην Ελλάδα. Εχουμε καθήκον ως εγχώρια βιομηχανία φαρμάκου να επενδύσουμε στη νέα γενιά επιστημόνων και το αποτέλεσμα μόνο θετικό μπορεί να είναι για τον κλάδο μας».
Τι περιλαμβάνουν τα μελλοντικά σχέδιά σας;
«Η πρόσβαση των ασθενών σε ασφαλή και αποτελεσματικά φαρμακευτικά προϊόντα είναι και η ουσία της ύπαρξης και λειτουργίας μας. Για αυτό άλλωστε διαθέτουμε τα πλέον κατάλληλα και σύγχρονα συστήματα και μεθόδους ελέγχου για την καταγραφή ανεπιθύμητων ενεργειών από τη χρήση φαρμάκων. Για το μέλλον έχουμε σχεδιάσει την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων επενδύοντας σημαντικά στον τομέα αυτόν, με στόχο τη δημιουργία σκευασμάτων με βελτιωμένα χαρακτηριστικά, είτε στο θεραπευτικό αποτέλεσμα είτεστον τρόπο χορήγησής τους. Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μπορούμε να μιλήσουμε για το θέμα αυτό πολύ πιο συγκεκριμένα. Φυσικά, ειδικότητά μας αποτελούν πάντα τα ενέσιμα προϊόντα όλων των μορφών, για αυτό παραμένουμε προσηλωμένοι και σε ένα εκτενές πρόγραμμα για τη βελτίωση και εξέλιξη αυτών».
Ποια είναι η δέσμευσή σας απέναντι στους ασθενείς;
«Η υψηλή ποιότητα των φαρμακευτικών προϊόντων της DEMO αποτελεί για εμάς δέσμευση, τόσο προς τους ασθενείς, όσο και προς τους επαγγελματίες υγείας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως αυτή η υψηλή ποιότητα αναγνωρίζεται διεθνώς, καθώς τα προϊόντα μας εξάγονται σε 52 χώρες ενώ κατέχουμε εγκρίσεις και πιστοποιήσεις, πέρα από τους Ευρωπαϊκούς οργανισμούς φαρμάκου, όπως από τον Korean-FDA, την Brazilian Drug Agency (ANVISA), το GCC (Health Minister’s Council for Cooperation Council States) των Χωρών του Κόλπου και τις υγειονομικές αρχές χωρών όπως η Ιορδανία, η Νότιος Αφρική, κλπ. Επιπλέον, είμαστε επίσημος προμηθευτής φαρμάκων των Ηνωμένων Εθνών, της UNICEF, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.»
Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας σας;
«Οι παραπάνω διακρίσεις κατέστησαν δυνατές χάρη στη μεθοδολογία της DEMO, που σχετίζεται με τη Διασφάλιση Ποιότητας. Παρακολουθούμε διαρκώς όλες τις παραγωγικές και ελεγκτικές δραστηριότητες της εταιρείας μας, εξασφαλίζοντας την αυστηρή συμμόρφωσή της ως προς τα διεθνή εφαρμοζόμενα πρότυπα. Στα στοιχεία της μεθόδου που ακολουθούμε συγκαταλέγονται ο λεπτομερής σχεδιασμός νέων χώρων παραγωγής, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας, αλλά και η επιθεώρηση των κρίσιμων συνεργατών της εταιρείας, ώστε να επιβεβαιώνεται διαρκώς η ποιότητα της παρεχόμενης υπηρεσίας. Η λειτουργία μας βασίζεται στο τρίπτυχοπρόβλεψη, σωστός σχεδιασμόςκαισυνεχής παρακολούθηση. Συνδυάζοντας τις διαφορετικές απαιτήσεις των διεθνών νομοθετικών κανονισμών και εντάσσοντας αυτές τις οδηγίες στο σύστημά μας, η DEMO καθίσταται ένας διεθνής παίκτης».

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ