Έχει αναλάβει το βάρος των δημοσίων εμφανίσεων πολλών επωνύμων γυναικών, του καλλιτεχνικού, του πολιτικού, του δημοσιογραφικού κόσμου. Αλλά και …κοινών θνητών, σε σημαντικές στιγμές τους. Ο Αχιλλέας Χαρίτος, γνωστός και διακεκριμένος επαγγελματίας στον χώρο του μακιγιάζ, δίνει απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα που απασχολούν τις γυναίκες μπροστά στον καθρέφτη. Πώς μπορείτε να αποφύγετε το φαινόμενο «μάσκα», που παραπέμπει περισσότερο σε θέατρο, κάνοντας τους άλλους να μειδιούν; Πώς θα επιτύχετε φυσικό αποτέλεσμα τις πρωινές ώρες; Τα ποιοτικά καλλυντικά είναι απαραιτήτως ακριβά;

Ο κ. Χαρίτος επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του «Βήματος», και μίλησε στην κάμερα για τα συνήθη λάθη, τις υπερβολές, τις παγίδες, τονίζοντας ότι το μακιγιάζ πρέπει να υπάρχει στο λεξιλόγιο μιας γυναίκας μετά τη δύση του ηλίου! Αναφέρεται στο αμείλικτο ελληνικό φως, κάτω από το οποίο οι ατέλειες του μακιγιάζ παίρνουν άλλες διαστάσεις: μεγεθύνονται δραματικά.

«Το πρωί, αρκούν δυο – τρεις κινήσεις για να δείχνει περιποιημένο ένα πρόσωπο, στο γραφείο, στην αγορά, στο ταξίδι», σημειώνει χαρακτηριστικά ο ίδιος. «Δεν είναι το πρωί η κατάλληλη στιγμή, για να ζήσει μία γυναίκα τον «μύθο» της».

Καταρρίπτει, δε, το στερεότυπο του ακριβού μακιγιάζ, απρόσιτου για τη μέση γυναίκα στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε. Διαβεβαιώνοντας ότι χάρη στα υψηλά standards της αγοράς, κυκλοφορούν και καλά και φθηνά προϊόντα μακιγιάζ, ο κ. Χαρίτος δείχνει στην πράξη – με συμμάχους σφουγγάρια, πινέλα και μολύβια – τα βήματα που οφείλει να ακολουθήσει κάθε γυναίκα, έτσι ώστε να μπορέσει να αναδείξει τα καλύτερα χαρακτηριστικά της, και να εντυπωσιάσει τις βραδινές ώρες.