50 επιστήμονες και παραγωγοί επιτραπέζιας ελιάς και ελαιολάδου ίδρυσαν την Επιστημονική Εταιρεία Εγκυκλοπαιδιστών Ελαιοκομίας – 4Ε με σκοπό την πρώθηση της ελληνικής ελιάς και του ελληνικού ελαιόλαδου. Σημαντική πρωτοβουλία που ευχόμαστε να αποδώσει καρπούς.

Η πρώτη τους «δουλειά» η έκδοση του βιβλίου με γενικό τίτλο Εγκυκλοπαίδεια Ελαιοκομίας και τον τόμο αφιερωμένο στο ελαιόλαδο.Συντονιστής της έκδοσης ο Βασίλης Ζαμπούνης, ένας άνθρωπος που έχει αφιερώσει την ζωή του στην ελληνική ελιά και το ελαιόλαδο. Εκδότης του ηλεκτρονικού (εδώ και λίγα χρόνια) περιοδικού Οlive news.

Πρόκειται για έναν τόμο τόμος 700 έγχρωμων σελίδων, γραμμένο από 34 ειδικούς επιστήμονες .30 Ελληνες και 4 ξένους.
Ο τόμος χωρίζεται στα εξής κεφάλαια: Α: Ιστορία και πολιτισμός, Β: Η πρωτογενής παραγωγή Γ: Το ελαιοτριβείο Δ: Συσκευασία, τυποποίηση,Ε’ Θέματα χημείας του ελαιολάδου και του πυρηνελαίου ΣΤ: Υγεία και Διατροφή Ζ: Θέματα αγροτικής ελαϊκής πολιτικής, Επίλογος. Κάθε κεφάλαιο έχει διάφορες υποενότητες που αναλύουν διεξοδικά συγκεκριμένα θέματα.

Πρόκειται για ένα βιβλίο ειδικού ενδιαφέροντος, πραγματική «εγκυκλοπαίδεια», είναι βιβλίο αναφοράς.

Η διάθεση του βιβλίου «Εγκυκλοπαίδεια Ελαιοκομίας: Το ελαιόλαδο» , το οποίο αποτελείται από 700 έγχρωμες σελίδες, στην τιμή των 30€, γίνεται από την GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ. Για πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το τμήμα μάρκετινγκ της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ στο τηλέφωνο 213 0187300 και το email: marketing@c-gaia.gr