Η 3αλφα – ΑΦΟΙ Κ. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΕΒΕ δημιουργήθηκε το 1968 όταν μια «παρέα» νέων ανθρώπων είχαν μία ιδέα: να επεξεργαστούν, να συσκευάσουν και να τοποθετήσουν στα ράφια των πρωτοεμφανιζόμενων τότε σούπερ μάρκετ προϊόντα που μέχρι εκείνη την στιγμή οι καταναλωτές μπορούσαν να τα προμηθεύονται μη συσκευασμένα από τα παντοπωλεία.

Αυτή η δραστηριότητα δημιούργησε μία νέα κατηγορία προϊόντων, διασφαλίζοντας παράλληλα την ποιότητα του προϊόντος που προμηθεύεται μέχρι και σήμερα ο καταναλωτής, ο οποίος με την σειρά του επιβραβεύει την 3αλφα δίνοντάς της εξέχουσα θέση στο δικό του τραπέζι.

Στην πορεία αυτή των 50 χρόνων της 3αλφα – ΑΦΟΙ Κ. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΕΒΕ, άλλαξαν αρκετά πράγματα σε όλα τα επίπεδα αλλά η υψηλή ποιότητα των προϊόντων 3αλφα παρέμεινε η ίδια, καθώς η εταιρεία όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει σταματήσει να εξελίσσεται και να επενδύει σε σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό και να εφαρμόζει αυστηρές μεθόδους ελέγχου και διασφάλισης ποιότητας.

Κατά την διάρκεια της βραδιάς, οι καλεσμένοι είχαν την δυνατότητα να περιηγηθούν και γευστικά στα 50 αυτά χρόνια καθώς είχαν δημιουργηθεί 6 διαφορετικά μενού που αντιπροσώπευαν την κάθε δεκαετία που δραστηριοποιείται η εταιρεία.

Το κάθε μενού είχε στοιχεία των γαστρονομικών συνηθειών της αντίστοιχης δεκαετίας αλλά και του διαφορετικού τρόπου που τα ρύζια και τα όσπρια 3αλφα ήταν παρόντα σε κάθε μία από αυτές!