Ο λόγος για τις πατάτες. Τις βρίσκουμε ολοχρονίς, είναι το προϊόν για το οποιό δεν ρωτάμε ποτέ αν είναι φρέσκο, όμως οι φρέσκες είναι πιο νόστιμες. Αμα είναι και βιολογικές (που είναι σχεδόν μονόδρομος για τους κονδύλους που υφίστανται την μεγαλύτερη επιβάρυνση από τα φυτοφάρμακα) τόσο το καλύτερο.
Βρήκαμε 3 είδη φρέσκες βιολογικές πατάτες στο Οικολογικό αγρόκτημα Διαμάντι στον Μαραθώνα αλλά και στις λαϊκές όπου έχουν τον πάγκο τους.
Την λευκή spunta, λευκή μέσα έξω και την οποία χρησιμοποιούμε για όλες τις χρήσεις. Βράσιμο, τηγάνισμα, ψήσιμο. Την Rossa που είναι κοκκινωπή εξωτερικά και κίτρινη μέσα και η οποία γίνεται εξαιρετική στον φούρνο και την desiré ροζ εξωτερικά και λευκή εσωτερικά που επίσης γίνεται το ίδιο καλή και στο τηγάνι και στην κατσαρόλα και στον φούρνο.
Αγρόκτημα Διαμάντι: Θησέως 2, Αγιος Παντελεήμων, Μαραθώνας, τηλ. 22940-67866, www.agroktimadiamanti.gr
To αγρόκτημα είναι επσκέψιμο κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 9 π.μ.-18.00 μ.μ. Τον πάγκο του αγροκτήματος θα τον βρούμε την Δευτέρα στον Κοκκιναρά, Τρίτη στου Ρέντη, Τετάρτη στον Πειραιά, Πέμπτη στον Γέρακα, Παρασκευή στην Νέα Ιωνία και Σάββατο στο Ίλιον.