Το 1ο Aegean Cocktails & Spirits Festival, θα πραγματοποιηθεί στην πανέμορφη ταράτσα του 360 Cocktail Bar στο Μοναστηράκι, την Δευτέρα 23 Απριλίου 2018, από τις 1 το μεσημέρι έως τις 10 το βράδυ.Ο στόχος είναι τα εξαιρετικά ελληνικά αποστάγματα να πάρουν την θέση που τους αξίζει στο μπαρ αλλά και στην συνείδηση του κοινού και των bartenders στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η ένωση οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» συμμετέχει με ετικέτες αφρωδών οίνων και αποσταγμάτων από τις οινοποιίες Zoinos Winery – Zitsa, Κτήμα Πόρτο Καρράς, Κυρ-Γιάννη, Tsantali, προτείνοντας ένα νέο στυλ δημιουργίας cocktail για bars αλλά και για τους προσωπικούς μας χώρους, πιο κοντά στην ελληνική κουλτούρα και στις γεύσεις.

Γιατί να πάμε
-Για μία ολόκληρη ημέρα (13.00-22.00), 17 κορυφαίοι παραγωγοί συνολικά, θα στήσουν 13 διαφορετικά bar τα οποία θα σερβίρουν cocktail με κάποιο ελληνικό twist.

-Θα δοκιμάσουμε κάθε ένα από τα προϊόντα και μόνα τους, και θα μιλήσουμε με εξειδικευμένους bartender για την χρήση τους μέσα σε cocktail και τα στάδια παραγωγής τους.

-Τα 20 καλύτερα cocktail bar της Αθήνας θα παρουσιάζουν τα δικά τους Aegean cocktails στην διάρκεια του φεστιβάλ, στα μπαρ των παραγωγών.

-Θα φτιάξουμε τα δικά μας cocktail στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του «fun cocktail making», όπου ακολουθώντας τις οδηγίες των επαγγελματιών, θα δημιουργήσουμε step by step τα δικά μας Aegean Cocktails.

-Οι επαγγελματίες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα μία σειρά σεμιναρίων του P(our), της ΜΚΟ που έχουν με επιτυχία ιδρύσει ορισμένοι από τους καλύτερους bartender του κόσμου, με κεντρική θεματική το Localisation.

-Φυσικά θα υπάρχουν και σεμινάρια ανοικτά και στο κοινό!

Εχει κι άλλο!
Στα πλαίσια του Aegean Cocktails & Spirits, και ξεκινώντας από τις 23 Απριλίου, τα 20 καλύτερα cocktail bar της Αθήνας, θα δημιουργήσουν δικές τους συνταγές με τα προϊόντα των παραγωγών που συμμετέχουν στο φεστιβάλ και θα τα σερβίρουν σε προνομιακή τιμή.

Ετσι για 5 ημέρες, από τη Δευτέρα 23 έως την Παρασκευή 27 Απριλίου, θα διαθέτουν ένα ξεχωριστό Aegean Cocktails & Spirits κατάλογο cocktail μέσα από τον οποίο θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε τα cocktail τους με ελληνικό twist σε χαμηλότερη τιμή!

Τα cocktail bar που συμμετέχουν στην δράση με τους οίνους και τα αποστάγματα των οινοπαραγωγών-μελών της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» είναι:

-42 Barstronomy. Athens (Κολοκοτρώνη 3, Αθήνα)
-A for Athens (Πλατεία Μοναστηρακίου, Αθήνα)
-Baba Au Rum (Κλειτίου 6, Αθήνα)
-Barreldier (Βουλής 7, Αθήνα)
-Holy Spirit Cocktail Bar (Λαοδίκης 41, Γλυφάδα)
-Peek A Bloom (Λέκκα 14, Αθήνα)

Δευτέρα 23 Απριλίου 2018, 13:00-22:00
360 Cocktail Bar: Ηφαίστου 2, Μοναστηράκι

Γενική είσοδος την ημέρα του φεστιβάλ: 15 ευρώ (περιλαμβάνει 3 cocktail). Προπώληση μέσω του viva.gr (https://www.viva.gr/tickets/festival/360-cocktail-bar/aegean-cocktails-and-spirits-festival/ ): 10 ευρώ (περιλαμβάνει 3 cocktail).