Από τις 27 Φεβρουαρίου μέχρι την 1η Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκε ο «18ος Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης» και ο «4ος Διεθνής Διαγωνισμός Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης».

Οι οίνοι και τα αποστάγματα δοκιμάζονται από καταξιωμένους Έλληνες και ξένους ειδικούς γευσιγνώστες, μεταξύ των οποίων διακεκριμένοι master of wine, master sommelier, συγγραφείς, δημοσιογράφοι και εκδότες περιοδικών οίνου, οινολόγοι, σύμβουλοι οίνου κτλ.

Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν συνολικά 746 δείγματα, από Ελλάδα, Κύπρο, Βραζιλία, Γερμανία, Τουρκία και Γεωργία. Τα 702 δείγματα αφορούσαν οίνους, ενώ τα 44 αποστάγματα. Μεταξύ των βραβευμένων βρέθηκε και το Sauvignon Blanc από την Ευάμπελο Γη.

Το συγκεκριμένο κρασί προέρχεται από έναν ιδιόκτητο αμπελώνα 220 στρεμμάτων στις πλαγιές του Γερακλίου, στον Δομοκό της Φθιώτιδας, σε υψόμετρο 400 μέτρων. Στην λεκάνη της περιοχής υπάρχουν μεγάλες ποσότητες ασβεστίου που δίνουν έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα στα κρασιά.

Το χρώμα του Sauvignon Blanc Ευάμπελος Γη, είναι λαμπερό υποκίτρινο. Εχει πολύπλοκα αρώματα εξωτικών φρούτων και λεμονανθού, λιπαρό στόμα και μακριά αρωματική επίγευση. Σερβίρεται στους 10°-12°C και συνοδεύει λευκά κρεατικά, ζυμαρικά, ψητά ψάρια και όλα τα θαλασσινά.