«Μπορώ να εμπνευστώ από τα πάντα. Ακόμη από εσένα ας πούμε τώρα. Αν σε δω λίγο τσαχπίνα, θα φτιάξω ένα ποτό πιο πικάντικο, αν είσαι αυστηρή, κάτι ίσως σε negroni», μου απαντάει η Μυρσίνη Σπανέλη όταν τη ρωτάω από πού παίρνει ιδέες για να φτιάχνει τόσα πολλά signature cocktail (για τον διαγωνισμό World Class ας πούμε, έπρεπε να φτιάξει σε μία μέρα 28). Γρήγορη, επιβλητική, γοητευτική και φιλόξενη, ο χώρος πίσω από το μπαρ της ανήκει και της πάει.
Καθόλου τυχαία επιλογή δηλαδή για επικεφαλής μπαρ στο Blends, την καινούργια εντυπωσιακή άφιξη δίπλα στο Κολυμβητήριο της Γλυφάδας, ένα all day μαγαζί όπου μπορείς να ξεκινήσεις το πρωί για καφέ, να συνεχίσεις το μεσημέρι με φαγητό και να καταλήξεις το βράδυ να πίνεις τα κοκτέιλ της Μυρσίνης.
Το ποτό που μας ετοίμασε είναι από τον κατάλογο του Blends, τον οποίο έχει φτιάξει η ίδια με την ομάδα της και έχει θέμα τα υβριδικά ποτά: «Αποδομούμε δύο κλασικά κοκτέιλ, ένα παλιό (πριν τη δεκαετία του 50) και ένα πιο καινούργιο για να φτιάξουμε το δικό μας. Για το Carbolactic που προτείνω, συνδυάσαμε το Ramos Gin Fizz με το Breakfast Martini».Το αποτέλεσμα, ένα κοκτέιλ ξινό, γλυκό, αλμυρό και λίγο πικρό, με σώμα, απολύτως ισορροπημένο που γίνεται εύκολα και στο σπίτι. Δοκιμάστε το.

Carbolactic (1 ποτήρι)
Ρίχνουμε στο μούλτι 60 ml Tanqueray 10 (τζιν), 10 ml χυμό λεμονιού, 10 ml χυμό λάιμ, 25 ml απλό σιρόπι και 1 scoop παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σαν μίλκσεϊκ. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο ποτήρι. Προσθέτουμε παγάκια μέχρι το χείλος του ποτηριού ρίχνουμε από πάνω, προσεκτικά για να μην υπερχειλίσει, μέχρι 50 ml σόδα περγαμόντο – μανταρίνι (ή κάποιου άλλου εσπεριδοειδούς της αρεσκείας μας). Γαρνίρουμε με ίνες πιπεριάς τσίλι ή με ό,τι άλλο θέλουμε.