Παλιό τυροκομείο στον Μαραθώνα το τυροκομείο Καϊδαντζή. Λαμιώτης ο πατέρας, έφτιαχνε τα γνωστά τυριά: φέτα, ανθότυρο, μυζήθρα, κεφαλοτύρι.

Ο γιος του όμως, ο Ηρακλής, όταν ανέλαβε το τυροκομείο το 2010 ταξίδεψε στο Παρίσι, πήγε στην SIAL, τη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων στην Ευρώπη, ζήλεψε τα ελαφρά και αλοιφώδη τυράκια που είδε εκεί, κατήργησε τα κλασικά και βάλθηκε να φτιάξει αλοιφώδη επί το ελληνικόν: Σταμνοτύρι, Γκερεμέζι, Αληστον.

Το Αληστον, μαλακό κίτρινο τυράκι, από πρόβειο γάλα, με κρούστα περιβεβλημένη με αρωματικά βότανα, μας άρεσε ιδιαίτερα. Ολα έχουν περίπου 13% λιπαρά και ελάχιστο αλάτι. Πώς τα καταφέρνουν και είναι τόσο νόστιμα;

Τα βρήκαμε (ενδεικτικά) στοMy Market, στον Θανόπουλο, στα ΑΒ, στον Μπαλάσκα και στο Nora’s Deli.

Supermarket Μπαλάσκας
Αφροδίτης 39, Π.Φάληρο, 210-9830268
Α.Παναγούλη 56 & Φαίδρας 6, Γλυφάδα, 210-8983348
Π.Πέτρου 35 & Ερμού 69, Γλυφάδα, 210-8940826
Προόδου 42 & Ερμού 12, Πανόραμα Βούλας, 210-8996216-7
Απόλλωνος 2, Βάρκιζα, 210-9656906-7

Nora’s deli
Κολωνάκι, Αναγνωστοπούλου 11, 210-3389.349