Συνδυασμός κορωνέικης και αθηνολιάς, παράγεται περί την Μονεμβασιά και την Νεάπολη, από τον αρχιτέκτονα Γιώργο Κοροπούλη, με κάθε δυνατή φροντίδα ως προς την καλλιέργεια και την ελαιοποίησή του.

Συνδυάζει την ένταση και την διάρκεια της κορωνέικης ποικιλίας με την φινέτσα της αθηνολιάς και «περιέχει» τα αρώματα των γειτονικών εσπεριδοειδών. Νομίζεις ότι «ακούς» το λεμόνι και το πορτοκάλι.

Η γειτνίαση με την θάλασσα και τον θαλασσινό αέρα, έχουν κι’ αυτά την επίδρασή τους στο μικροκλίμα της περιοχής που θεωρείται ιδανικό για την ελιά. Δεν είναι τυχαίο που το ελαιόλαδο της Νεαπόλεως είναι από τα πιο ακριβά.

Ο Μαλέας κυρίως εξάγεται, θα τον βρείτε ας πούμε στα Harrod’s στο Λονδίνο. Για πιο κοντά θα πάμε στον Αραπιάν και στα Καραμανλίδικα του Φάνη στην Ευρυπίδου, στο Select Salmon House Κ. Καραμανλή 3, Μελίσσια, στον Λεβόν Τσερτσιάν Λεωφ. Ηρώων Πολυτεχνείου 80, στον Πειραιά, και στο Παντοπωλείο της Θεσσαλονίκης στην Κομνηνών 12.