Ανάλογα με το υβρίδιο, είναι στρογγυλή ή οβάλ και πάντα έχει λίγο περισσότερο λυκοπένιο από τις άλλες ντομάτες. Κατά τα άλλα, δεν έχει διαφορά στην καλλιέργεια.
Τις συγκεκριμένες τις εντοπίσαμε στη λαϊκή αγορά της Κηφισιάς στον πάγκο του βιολογικού αγροκτήματος «Διαμάντι». Ο ιδρυτής του, Χριστόφορος Διαμάντης, είναι ο πρώτος έλληνας πιστοποιημένος βιοκαλλιεργητής, με Νο 1 αριθμό μητρώου στον οργανισμό πιστοποίησης ΔΗΩ.
Τα προϊόντα του μπορείτε να τα βρείτε και στο αγρόκτημά του στον Τύμβο Μαραθώνα (ανοιχτό για το κοινό Σάββατο και Κυριακή από τις 9 το πρωί ως 6 τις το απόγευμα). Εκεί θα επιλέξετε ανάμεσα από μια μεγάλη ποικιλία ζαρζαβατικών αλλά και πιστοποιημένη και τυποποιημένη φέτα και κατσικίσιο τυρί, καθώς και νόστιμα γιαούρτια. Αυτή την εποχή δοκιμάστε επίσης τις πατάτες – πεντανόστιμες.
Αν προτιμήσετε τις βιολογικές λαϊκές, θα βρείτε τον πάγκο του Οικολογικού αγροκτήματος «Διαμάντι» τη Δευτέρα στην Κηφισιά, την Τετάρτη στον Πειραιά, την Πέμπτη στον Γέρακα, την Παρασκευή στη Νέα Ιωνία και το Σάββατο στο Ιλιον.

Οικολογικό αγρόκτημα Διαμάντι Θησέως 2, Αγ. Παντελεήμων, Μαραθώνας, τηλ. 22940-67.866