Ανεπιστρεπτί έχει περάσει η εποχή του χασάπικου και κοντεύει να περάσει και η εποχή του κρεοπωλείου. Σήμερα η τάση είναι οι μπουτίκ κρεάτων. «Παλαιωμένα» κρέατα, περίεργες ράτσες, αλλιώτικες κοπές. Στα περισσότερα βρίσκουμε και άλλα ντέλι προϊόντα, τυριά, αλλαντικά, ζυμαρικά και σάλτσες.
Εξαιρετικοί οι «Ευβοιότοποι» με βιολογικό κρέας από τη φάρμα τους. Βρήκα ακόμη και βιολογικά συκωτάκια πουλιών.
Στο «Κρεωτεχνείο Γεωργιάδη» θα βρούμε τα καλύτερα ελληνικά κρέατα, βιολογικά και μη, μαύρο χοίρο από τα Τρίκαλα, κοκκόρια από τα Γιάννενα, κουνέλια, μοσχάρια και γουρουνόπουλα καθώς κα άπειρες κρεοπαρασκευές που απλώς θα τις μαγειρέψουμε ή και θα ζητήσουμε να μάς τις μαγειρέψουν. Και ό,τι θα χρειαστούμε για το Ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς.
Η Φάρμα Μπράλου με δικά της κρέατα διαθέτει κατάστημα στην πιο chic περιοχή του Κολωνακίου. Θα πάτε εκεί για τις «παλαιωμένες» τεράστιες μπριζόλες για τους φανατικούς.
Στο «Carnicero» θα έχετε δυσκολία στην επιλογή. Γαλοπούλα ή poularde de Bresse; Φουα-γκρα ή ποικιλία ισπανικών και ιταλικών αλλαντικών; Και ένα «μυστικό» που σας το λέω, αλλά εσείς δεν θα το πείτε πουθενά: Περίφημες συνταγές όπως το φιλέτο Wellington και άλλα πολλά τα αγοράζετε προετοιμασμένα και απλώς τα ψήνετε. Και κλέβετε τη δόξα, και έχετε χρόνο για… το κομμωτήριο.
Για ελληνικά αλλαντικά, τα κλασικά παραμένουν τα καλύτερα: ο «Μιράν» και ο «Αραπιάν» στην Ευριπίδου. Θα βρούμε τα δικά τους αλλαντικά, τον ξεχωριστό παστουρμά τους αλλά και προϊόντα άλλων παραγωγών, όπως ο Sarry, του οποίου η χοιρινή μπριζόλα χωρίς κόκαλο είναι από τα καλύτερα συμβατικά αλλαντικά που έχω δοκιμάσει.