Λένε πως όταν ασχολείσαι πολύ με τον χώρο και την διακόσμηση ενός εστιατορίου, τότε η γεύση υπολείπεται. Δεν είναι όμως πάντα έτσι. Στο εστιατόριο Επτά 7, είναι όμορφος ο χώρος, ο τόπος και το φαγητό.
Με δυο εισόδους μία από την Πύλη Ερμού και μία από τον πεζόδρομο της Άστιγκος, το εστιατόριο απλώνεται σε τρία επίπεδα. Μαύρο, γκρι και κόκκινο τα κυρίαρχα χρώματα, ξύλινα τραπέζια, μια επιβλητική μπάρα στο επίπεδο του ισογείου και μια σκάλα που οδηγεί στην αίθουσα του υπογείου όπου αποκαλύπτεται μια άλλη πτυχή του εστιατορίου: ένα γυάλινο δάπεδο αναδεικνύει τα αρχαιολογικά ευρήματα, συνέχεια της Αρχαίας Αγοράς. Βιομηχανικά και κλασικά στοιχεία συνυπάρχουν αρμονικά (η σιδερένια κάβα που καλύπτει τη μια πλευρά δίνει μια αίσθηση μυσταγωγίας) ενώ το μεγάλο μοναστηριακό τραπέζι είναι ιδανικό για private dining. Το ανοιχτό πατάρι προσφέρει θέα αφ΄ υψηλού.
Και πάμε στη γεύση. Ο σεφ Θάνος Λιάπης είναι προσανατολισμένος στη μεσογειακή γαστρονομία. Φρέσκα υλικά, ψαγμένες πρώτες ύλες (κρέατα από το Drakoulis Meat), μοντέρνες τεχνικές και έμπνευση. Ψητή σφυρίδα σε παραδοσιακή συνταγή Αγίου Ορους, αρνίσιο κότσι με ρεβιθάδα σιγοψημένο για 12 ώρες σε κενό αέρος, ελληνικό sushi με αμπελόφυλλα και γαρίδες Ηγουμενίτσας, προσεγμένα ριζότο και λαχταριστά ζυμαρικά και επιδόρπια επηρεασμένα από την ιταλική και γαλλική κουζίνα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η wine list του εστιατορίου με μια πολύ προσεκτική επιλογή σε ετικέτες από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα. Εξίσου εντυπωσιακή και η γκάμα των επιλογών σε premium ποτά και κοκτέιλ που αποτελούν την αφορμή για να απολαύσει κανείς την ατμόσφαιρα του μπαρ.
Για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς θα επιλέξετε ανάμεσα σε γεμιστή γαλοπούλα, φιλέτο Black Angus με baby λαχανικά σοτέ και πιπεράτη σάλτσα, μαύρο χοίρο με γλάσο από δαμάσκηνα και πατάτες ογκρατέν.


Tηλ. κρατήσεων: 210 3212010, 6949 729297
Ερμού 119 – Άστιγγος 10, Αθήνα
Ωράριο: Δευτ.-Πέμ. 19:00-02:00 Παρ.-Σάβ. 19:00-03:00