Σπυρωτός, σχεδόν στεγνός, καθόλου κόκκινος, αρωματικός και με ευδιάκριτη γευστικά την πρώτη ύλη, δηλαδή το κρέας. Αυτός είναι ο κιμάς της μπολονέζ στο Mama Fuga, το εστιατόριο που βρίσκεται μέσα στον καταπράσινο κήπο του Μεγάρου Μουσικής. Επικεφαλής στην κουζίνα ο Fabrizio Buliani ένας από τους καλύτερους – αν όχι ο καλύτερος – Ιταλός σεφ που έχει εργαστεί ποτέ στην Ελλάδα. Στο τραπέζι τρεις από τις εξαιρετικά πρωτότυπες και νόστιμες σαλάτες του καταλόγου, ένα «μεθυσμένο» ριζότο με λουκάνικο και ένα νιόκι κολοκύθας με παρμεζάνα (comfort, μαμαδίστικο και ταυτόχρονα γκουρμέ). Είχε προηγηθεί μια κάπως κουραστική μέρα και στο ξεκίνημα δεν είχαμε όρεξη για πολλά πολλά. Μερικές μπουκιές όμως από τα πιάτα και η διάθεσή μας άλλαξε. Η συζήτηση κάποια στιγμή περιστράφηκε γύρω από ένα συγκεκριμένο από τα φαγητά που παραγγείλαμε, τις ταλιατέλες ραγού μπολονέζ. Θέλαμε να μάθουμε οπωσδήποτε τι είναι αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει τόσο πολύ από τις υπόλοιπες. Άραγε θα μας κάνει τη χάρη ο σεφ να μας αποκαλύψει ο ίδιος τα μυστικά του;

Θα τα βρείτε στον Γευσιγνώστη, στο τεύχος Νοεμβρίου που κυκλοφορεί στα περίπτερα.