ΥΛΙΚΑ (για 15 κομμάτια)

Για τους κεφτέδες

2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

500 γρ. κολοκυθάκια, σε κυβάκια

1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη

3 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο

1 αβγό και 1 κρόκο

80 γρ. καλαθάκι Λήμνου, σε χονδρά κομμάτια

30 γρ. κουκουνάρι, καβουρντισμένο, ελαφρώς σπασμένο

40 γρ. γαλέτα

αλάτι, πιπέρι

ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

λίγο αλεύρι για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα γιαουρτιού

150 γρ. ραπανάκια, τριμμένα

400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά

1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη

2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο

80 ml έ.π. ελαιόλαδο

2 κ.σ. μηλόξιδο

αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κολοκυθάκια έως ότου χρυσίσουν και μαλακώσουν ελαφρώς. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το σκόρδο, τον δυόσμο, το αβγό και τον κρόκο, το τυρί, το κουκουνάρι, τη γαλέτα και λίγο αλατοπίπερο. Δουλεύουμε όλα τα υλικά μαζί έως ότου δέσουν και πλάθουμε κεφτέδες. Τους αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Σάλτσα: Αλατίζουμε ελαφρώς τα τριμμένα ραπανάκια και τα αφήνουμε να σταθούν για λίγα λεπτά σε σουρωτήρι. Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το σκόρδο, τον δυόσμο, το λάδι, το μηλόξιδο και λίγο αλατοπίπερο. Στύβουμε με τα χέρια τα ραπανάκια και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, πολύ καλά.

Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε μια φριτέζα, βγάζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες από το ψυγείο, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά. Τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τους σερβίρουμε ζεστούς, μαζί με τη σάλτσα γιαουρτιού.