από metereologos.gr
Σάββατο 26 Μαΐου 2018
 
 

Αρακάς με κιμά

Τρώγεται ως έχει ή μπορείτε να απλώσετε το φαγητό σε πυρέξ, να το καλύψετε με πουρέ και τριμμένα τυριά και να το ψήσετε μέχρι να ροδίσει, φτιάχνοντας έτσι την αγγλική παραδοσιακή πίτα του βοσκού
Αρακάς με κιμά
Φωτογραφία: Παναγιώτης Μπελτζινίτης, εκτέλεση συνταγής-food styling: Στέλιος Μαστοράκος
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

YΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

Προετοιμασία: 10'  - Μαγείρεμα: 40-50'

40 ml.  ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

500 γρ. κιμά από λάπα

250 ml χυμό ντομάτας  

200 γρ. φρέσκια ντομάτα ξεφλουδισμένη, χωρίς τους σπόρους και ψιλοκομμένη

2 κ.γ. ζάχαρη

1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη

4-5 μοσχοκάρφια

2 μικρά ξυλάκια κανέλας

αλάτι, πιπέρι

300 γρ. αρακάς φρέσκος (ή κατεψυγμένος)

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Για να ξεφλουδίζουμε πιο εύκολα την ντομάτα, την βουτάμε  για 2-3 δευτερόλεπτα σε βραστό νερό. Επειτα την ξεφλουδίζουμε προσεκτικά, αφαιρούμε τους σπόρους και την κόβουμε σε μικρά καρέ. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά καρέ.
Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε τον κιμά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρει χρώμα. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και αφήνουμε τον κιμά να μαγειρευτεί μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του. Ρίχνουμε τον χυμό της ντομάτας, την φρέσκια ντομάτα, τη ζάχαρη και 1½ ποτήρι νερό.

Προσθέτουμε το σκόρδο, τα μοσχοκάρφια και τα ξυλάκια κανέλας, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 30-40 λεπτά, προσθέτοντας νερό, αν χρειαστεί.  Δέκα λεπτά πριν από το τέλος, ρίχνουμε τον αρακά και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί. Προσοχή αν επιλέξουμε φρέσκο αρακά θα χρειστεί περισσότερη ώρα για να μαγειρευτεί. Προτού σερβίρουμε, αφαιρούμε την κανέλα και τα μοσχοκάρφια.

 

 







Γευσιγνώστης περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αρακάς με ζυμαρικά 
Αρακάς µε πορτοµπέλο και φρέσκο θυµάρι 
 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.