από metereologos.gr
Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018
 
 

Ψωμάκια με γάλα

Γαλατένια και αφράτα, γίνονται εύκολα και ταιριάζουν με όλα: βούτυρο, μέλι, μαρμελάδα, τυρί και ζαμπόν
Ψωμάκια με γάλα
Φωτογραφία: Παναγιώτης Μπελτζινίτης, εκτέλεση συνταγής-food styling: Στέλιος Μαστοράκος
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Μέσα σε λίγο χλιαρό νερό, διαλύω 50 γρ. νωπή μαγιά και 1 κ.σ. ζάχαρη. Σε μια λεκάνη ανακατεύω 1 κιλό αλεύρι με 1 κ.γ. αλάτι. Προσθέτω τη διαλυμένη μαγιά, 250 ml νερό, χλιαρό και 250 ml γάλα, χλιαρό, 2 αβγά, χτυπημένα και 100 γρ. βούτυρο, σε θ.δ. Ζυμώνω μέχρις ότου η ζύμη να ξεκολλάει από τα χέρια μου. Τη σκεπάζω και την αφήνω να φουσκώσει, ώσπου να διπλασιαστεί σε όγκο.

 Μοιράζω τη ζύμη σε 20 ισομεγέθη κομμάτια και τα ζυμώνω ξανά ξεχωριστά. Τους δίνω μακρόστενο σχήμα και τα τοποθετώ σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Αφήνω να φουσκώσουν τα ψωμάκια μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο.

Ψεκάζω με λίγο νερό την επιφάνειά τους και τα ψήνω στον φούρνο, στους 200°C, για 35-45 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθός τους. Τα ψωμάκια είναι έτοιμα όταν χτυπώντας τα ακούγονται «κούφια».
Προαιρετικά, μόλις τα βγάλω από τον φούρνο τα πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη, διαλυμένη σε λίγο νερό, για να γυαλίζουν (υλικά για περίπου 20 ψωμάκια).


Γευσιγνώστης περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αλσατικό ψωμί με καρύδια και τυρί 
Χαρουπόψωμο 
 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.