από metereologos.gr
Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018
 
 

Κοτόπουλο με πολύχρωμες πιπεριές και μπασμάτι

Για να δώσουμε επιπλέον γεύση στο ρύζι μπορούμε να αντικαταστήσουμε το νερό στο οποίο θα βράσει με ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου όπου θα ρίξουμε και μια πρέζα κύμινο
Κοτόπουλο με πολύχρωμες πιπεριές και μπασμάτι
Φωτογραφία: Παναγιώτης Μπελτζινίτης, εκτέλεση συνταγής-food styling: Στέλιος Μαστοράκος
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

αλάτι, πιπέρι

100 ml λευκό ξηρό κρασί

600 γρ. ρύζι μπασμάτι

2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος

Για τη σάλτσα ντομάτας

50 ml έ.π. ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

250 γρ. ώριμες ντομάτες, τριμμένες

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας, αραιωμένο σε λίγο νερό

αλάτι, πιπέρι

2 κ.σ. φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο για το τηγάνισμα και τηγανίζουμε λίγες λίγες τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν. Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Σάλτσα ντομάτας: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε έως ότου χρυσίσει. Προσθέτουμε τις ντομάτες και τον πελτέ και αλατοπιπερώνουμε. Μαγειρεύουμε για 20-30 λεπτά και όταν η σάλτσα δέσει  πασπαλίζουμε με τον φρέσκο βασιλικό.

Κοτόπουλο:
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 100 ml ελαιόλαδο και σοτάρoυμε το κοτόπουλο με το σκόρδο. Μόλις τα φιλέτα πάρουν χρώμα, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί. Μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και τις πιπεριές, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά ακόμη.

Ρύζι:
Ταυτόχρονα, σε μια κατσαρόλα σε νερό που κοχλάζει ρίχνουμε το ρύζι, το βράζουμε για 12 λεπτά και το σουρώνουμε. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Απλώνουμε το ρύζι σε ένα ταψί, προσθέτουμε το βούτυρο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 5 λεπτά.

Σερβίρουμε σε μια πιατέλα το ρύζι μπασμάτι με το κοτόπουλο και τις πολύχρωμες πιπεριές.

 





Γευσιγνώστης περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κοτόπουλο πανέ με πατάτες και αρωματικό γιαούρτι 
Κοτόπουλο σε κρούστα ψωμιού 
Κοτόπουλο με σάλτσα λάιμ (Ταϊλάνδη) 
Κοτόπουλο τηγανητό με πάπρικα (ΗΠΑ) 
Κοτόπουλο με πέστο ρόκας (Ιταλία) 
Κοτόπουλο με μπαχαρικά και πιπεριές (Ινδία) 
Κοτόπουλο με φασόλια χάντρες 
 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.