από metereologos.gr
Τρίτη 21 Αυγούστου 2018
 
 

Τάρτα με κολοκυθάκια, γραβιέρα Κρήτης και βασιλικό

Αφήστε την τάρτα να κρυώσει για περίπου 1 ώρα προτού τη σερβίρετε
Τάρτα με κολοκυθάκια, γραβιέρα Κρήτης και βασιλικό
Φωτογράφος: Γιώργος Δρακόπουλος, βοηθός φωτογράφου: Μανώλης Κάπα, Επεξεργασία εικόνας: Νίκος Παλιόπουλος, Food styling: Ματίνα Πετρούτσα, Olivia Webb
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 1 ΤΑΡΤΙΕΡΑ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ 28 εκ.)

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ


350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

130 γρ. βούτυρο αγελάδος 82%, σε θ.δ., και λίγο ακόμη για την ταρτιέρα

25 ml νερό

5 γρ. αλάτι

8 γρ. ζάχαρη

1 αβγό και 1 κρόκο

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

350 γρ. μέτρια κολοκυθάκια, σε κύβους

200 ml κρέμα γάλακτος

3 κρόκους αβγών

120 γρ. γραβιέρα Κρήτης, τριμμένη

40 γρ. πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσι, σε ροδέλες

10 φύλλα φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζύμη. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε όλα τα υλικά της ζύμης εκτός από τα αβγά και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα, για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα αβγά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής ζύμη. Την πλάθουμε με τα χέρια μας σε μπάλα, την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.

Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο, τη βάζουμε ανάμεσα σε 2 κομμάτια λαδόκολλα και με τον πλάστη την ανοίγουμε σε φύλλο λίγο μεγαλύτερο από τη διάμετρο της ταρτιέρας. Αφαιρούμε τη μια λαδόκολλα και αναποδογυρίζουμε τη ζύμη στη βουτυρωμένη ταρτιέρα. Αφαιρούμε τη δεύτερη λαδόκολλα και στρώνουμε τη ζύμη έτσι ώστε να καλύπτονται τα τοιχώματα της ταρτιέρας. Τρυπάμε με το πιρούνι σε διάφορα σημεία και ρίχνουμε στην επιφάνεια 1 χούφτα φασόλια για να μη φουσκώσει στο ψήσιμο. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά.

Γέμιση. Αλατίζουμε τα κολοκυθάκια και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι για 10 λεπτά, να βγάλουν τα υγρά τους. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με τους κρόκους. Προσθέτουμε τη μισή γραβιέρα, τα κολοκυθάκια, τις ελιές και τον βασιλικό και αλατοπιπερώνουμε.

Ρίχνουμε το μείγμα στην ψημένη βάση, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη γραβιέρα και ψήνουμε στους 160°C, για περίπου 12 λεπτά, μέχρι να σφίξει η κρέμα.





Γευσιγνώστης περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τάρτα με κρεμμύδια, σύγκλινο και γραβιέρα Κρήτης 
Τάρτα ροκφόρ 
Τάρτα με τσουκνίδα και μυρώνια 
 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.