ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα)

150 ml λευκό ξηρό κρασί

1 κ.σ. φρέσκο θυµάρι, τα φυλλαράκια

2 φρέσκα κρεµµυδάκια, ψιλοκοµµένα

1 σκελίδα σκόρδο, τριµµένη

ξύσµα από 1 λεµόνι, ακέρωτο

12 αρνίσια παϊδάκια

περίπου 80 ml έ.π. ελαιόλαδο

αλάτι, φρεσκοτριµµένο πιπέρι

Για το πέστο θυµαριού

2 κ.σ. φρέσκο θυµάρι, τα φυλλαράκια

2 κ.σ. µαϊντανό, ψιλοκοµµένο

50 γρ. παρµεζάνα, τριµµένη

40 γρ. αµύγδαλα φιλέ

½ σκελίδα σκόρδο

αλάτι

50 ml έ.π. ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα µπολ βάζουµε το κρασί, το θυµάρι, τα κρεµµυδάκια, το σκόρδο, το ξύσµα και λίγο φρεσκοτριµµένο πιπέρι. Ανακατεύουµε καλά και βυθίζουµε τα παϊδάκια, φροντίζοντας να καλυφθούν από όλες τις πλευρές µε τη µαρινάδα. Τα αφήνουµε στο ψυγείο να µαριναριστούν για 2-3 ώρες.

Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 200°C, στο γκριλ. Ρίχνουµε στο multi το θυµάρι, τον µαϊντανό, την παρµεζάνα, τα αµύγδαλα, το σκόρδο, λίγο αλάτι και το ελαιόλαδο και τα χτυπάµε για να φτιάξουµε το πέστο.

Βγάζουµε τα παϊδάκια από τη µαρινάδα και τα σκουπίζουµε. Τα λαδώνουµε, τα αλατοπιπερώνουµε, τα τοποθετούµε επάνω στη σχάρα (κάτω από την οποία έχουµε βάλει ένα ταψί µε λίγο νερό) και ψήνουµε για 15-20 λεπτά, γυρίζοντάς τα µετά τα πρώτα 10 λεπτά. Τα σερβίρουµε ζεστά, περιχύνοντας µε το πέστο θυµαριού. Εναλλακτικά, ψήνουμε τα παϊδάκια στη σχάρα του μπάρμπεκιου.