από metereologos.gr
Κυριακή 22 Ιουλίου 2018
 
 

Κρέμα καραμελέ σοκολάτα

Για το μπεν μαρί φούρνου βάζουμε τη φόρμα μέσα σε ταψί και ρίχνουμε τόσο βραστό νερό όσο να καλύψει περίπου τα 3/4 της φόρμας
Κρέμα καραμελέ σοκολάτα
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη, food styling: Αντωνία Κατή
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

ΥΛΙΚΑ (για μία μακρόστενη φόρμα του κέικ)

Για την καραμέλα


200 γρ. ζάχαρη

60 ml νερό

Για την κρέμα


500 ml φρέσκο γάλα

150 γρ. ζάχαρη

ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο
 
4 αβγά και 2 κρόκους

70 γρ. κακάο σε σκόνη

EKTEΛΕΣΗ


Καραμέλα: Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό και τα βράζουμε μέχρι να σχηματιστεί μια σκούρα ξανθιά καραμέλα. Με μια κουτάλα την απλώνουμε στον πάτο της φόρμας και την αφήνουμε να σταθεροποιηθεί.

Κρέμα: Σε ένα άλλο κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα με τη ζάχαρη και το ξύσμα και τα αφήνουμε να πάρουν βράση. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με τους κρόκους και το κακάο. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και ανακατεύουμε τα δύο μείγματα. Σουρώνουμε σε μια σήτα και γεμίζουμε τη φόρμα μας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150-170°C στον αέρα.

Ψήνουμε σε μπεν μαρί για περίπου 1 ώρα. Βγάζουμε τη φόρμα από το μπεν μαρί και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει. Το βάζουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες μέχρι να σφίξει. Σερβίρουμε αναποδογυρίζοντας σε πιατέλα και ξεκολλώντας λίγο τα τοιχώματα με ένα μαχαιράκι.


 




Γευσιγνώστης περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.