από metereologos.gr
Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018
 
 

Ψαρονέφρι με σάλτσα πορτοκαλιού

Το ψαρονέφρι, δηλαδή το μπον φιλέ του χοιρινού, είναι ένα από τα πιο άπαχα κρέατα
Ψαρονέφρι με σάλτσα πορτοκαλιού
Φωτογράφος: Γιώργος Δρακόπουλος, βοηθός φωτογράφου: Μανώλης Κάπα, Επεξεργασία εικόνας: Νίκος Παλιόπουλος, Food styling: Ματίνα Πετρούτσα, Olivia Webb
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Υλικά (για 4 άτομα)

4 τεμάχια ψαρονέφρι των 250 γρ. το καθένα

12 βερίκοκα, αποξηραμένα, κομμένα στη μέση

αλάτι, πιπέρι

80 ml έ.π. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, χονδροκομμένο

1 καρότο, χονδροκομμένο

2 κλωνάρια σέλερι, χονδροκομμένα

2 κλωνάρια φρέσκο δενδρολίβανο

4 πορτοκάλια, καθαρισμένα και κομμένα στα 4

200 ml λευκό ξηρό κρασί

200 ml ζωμό κοτόπουλου, σπιτικό ή έτοιμο σε ζελέ

50 γρ. βούτυρο αγελάδος

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Με ένα αιχμηρό μαχαίρι κάνουμε μικρές κατά μήκος εγκοπές στο κέντρο κάθε τεμαχίου κρέατος και τα γεμίζουμε με τα βερίκοκα. Αλατοπιπερώνουμε και τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα.

Σε ένα ταψί αραδιάζουμε τα λαχανικά, το δενδρολίβανο και τα πορτοκάλια και περιχύνουμε με το κρασί και τον ζωμό του κοτόπουλου. Βάζουμε από πάνω το κρέας και ψήνουμε για 30 λεπτά.

Μεταφέρουμε το κρέας σε πιατέλα, πετάμε τα λαχανικά και σουρώνουμε τα υγρά σε ένα κατσαρολάκι. Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να δημιουργηθεί μια συμπυκνωμένη σάλτσα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί στη σάλτσα.

Κόβουμε σε φέτες το κρέας και το σερβίρουμε περιχύνοντας με τη σάλτσα.

 





Γευσιγνώστης περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σουβλάκι ψαρονέφρι µε σαλάτα κουσκούς 
Ψαρονέφρι με μέλι 
Ψαρονέφρι με μανταρίνια και μέλι