από metereologos.gr
Κυριακή 22 Απριλίου 2018
 
 

Σαλάτα με κινόα, κουνουπίδι και ρόδι

Η κινόα πρέπει να πλυθεί πολύ καλά με κρύο νερό προτού χρησιμοποιηθεί
Σαλάτα με κινόα, κουνουπίδι και ρόδι
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη, food styling: Αντωνία Κατή
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

YΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

200 γρ. κόκκινη κινόα

100 γρ. λευκή κινόα

αλάτι

300 γρ. κουνουπίδι, σε μικρά κομμάτια

2 πιπεριές Φλωρίνης, σε κυβάκια

80 γρ. σπόρους ροδιού και λίγους επιπλέον, για το γαρνίρισμα

10 φύλλα δυόσμου, χονδροκομμένα

ξύσμα από 1 φρέσκο περγαμόντο, ακέρωτο

ξύσμα και χυμό από 2 μοσχολέμονα (λάιμ), ακέρωτα
 
4-5 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

1 ματσάκι κόλιαντρο, τα φύλλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τα δύο είδη της κινόας για 15-18 λεπτά. Στραγγίζουμε, αφήνουμε να κρυώσει καλά και μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Προσθέτουμε το κουνουπίδι, τις πιπεριές, το ρόδι και τον δυόσμο και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε τα ξύσματα και τον χυμό των λάιμ. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και αλατίζουμε. Ανακατεύουμε καλά και γαρνίρουμε με φύλλα κόλιαντρου και σπόρους ροδιού.





Γευσιγνώστης περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σαλάτα με σπανάκι, σύκα και γκρέιπφρουτ 
Σαλάτα με φύτρα οσπρίων 
Σαλάτα με πέστροφα και φύλλα ρόκας 
Σαλάτα με μπρόκολο και σος ταχινιού 
Πρόταση δώρου  
Σαλάτα με σπανάκι και βινεγκρέτ μελιού 
Σαλάτα με σπανάκι, παντζάρι και ψητό μανούρι 
Πράσινη σαλάτα με πορτοκάλι  
Σαλάτα με μαγιονέζα περγαμόντου  
Σαλάτα με μαγιονέζα περγαμόντου  
Πράσινη σαλάτα με πορτοκάλι  
 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.