ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα)

4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 πράσα, σε λεπτές ροδέλες

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο

500 γρ. ασπρομανίταρα, σε φέτες

500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους, σε φέτες

αλάτι, πιπέρι

100 ml λευκό ξηρό κρασί

ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα)

50 ml μαυροδάφνη

1,5 λίτρο ζωμό λαχανικών, σπιτικό ή ψυγείου

100 γρ. άγρια αποξηραμένα* μανιτάρια, σε φέτες

70 γρ. βούτυρο αγελάδος

Για την κρέμα

90 ml γάλα

70 ml κρέμα γάλακτος, 15% λιπαρά

170 γρ. κατσικίσιο τυρί τύπου σεβρ (κατά προτίμηση Ευβοίας)

1 κ.σ. μοσχοκάρυδο, σε σκόνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε πλατιά κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα πράσα και το σκόρδο για 3 λεπτά.

Προσθέτουμε τα ασπρομανίταρα και τα πλευρώτους, αλατίζουμε και τα σοτάρουμε ώσπου να βγάλουν όλα τα υγρά τους. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και τη μαυροδάφνη και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Ρίχνουμε τον ζωμό των λαχανικών και τα αποξηραμένα μανιτάρια, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 45 λεπτά.

Πολτοποιούμε τα υλικά της σούπας με τη βοήθεια ενός ραβδομπλέντερ και προσθέτουμε το βούτυρο και αλατοπίπερο.

Κρέμα: Σε μικρή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και αποσύρουμε από τη φωτιά λίγο προτού αρχίσει ο βρασμός. Προσθέτουμε το κατσικίσιο τυρί και το μοσχοκάρυδο και τα χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ έως ότου σχηματιστεί μια παχύρρευστη κρέμα.

Σερβίρουμε τη σούπα στα πιάτα και προσθέτουμε από πάνω τη ζεστή κρέμα τυριού.

* Αποξηραμένα μανιτάρια: Προτού τα χρησιμοποιήσουμε, τα μουλιάζουμε για 20 λεπτά σε χλιαρό νερό.