από metereologos.gr
Κυριακή 22 Ιουλίου 2018
 
 

Σούπα μανιταριών με κρέμα από τυρί

Χρησιμοποιήστε ελληνικό τυρί τύπου σεβρ που φτιάχνεται με γαλλική τεχνική και ντόπιο γάλα
Σούπα μανιταριών με κρέμα από τυρί
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη, food styling: Αντωνία Κατή
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα)

4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 πράσα, σε λεπτές ροδέλες

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο

500 γρ. ασπρομανίταρα, σε φέτες

500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους, σε φέτες
 
αλάτι, πιπέρι  

100 ml λευκό ξηρό κρασί

ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα)

50 ml μαυροδάφνη

1,5 λίτρο ζωμό λαχανικών, σπιτικό ή ψυγείου

100 γρ. άγρια αποξηραμένα* μανιτάρια, σε φέτες  

70 γρ. βούτυρο αγελάδος

Για την κρέμα

90 ml γάλα

70 ml κρέμα γάλακτος, 15% λιπαρά

170 γρ. κατσικίσιο τυρί τύπου σεβρ (κατά προτίμηση Ευβοίας)

1 κ.σ. μοσχοκάρυδο, σε σκόνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε πλατιά κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα πράσα και το σκόρδο για 3 λεπτά.

Προσθέτουμε τα ασπρομανίταρα και τα πλευρώτους, αλατίζουμε και τα σοτάρουμε ώσπου να βγάλουν όλα τα υγρά τους. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και τη μαυροδάφνη και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.


Ρίχνουμε τον ζωμό των λαχανικών και τα αποξηραμένα μανιτάρια, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 45 λεπτά.

Πολτοποιούμε τα υλικά της σούπας με τη βοήθεια ενός ραβδομπλέντερ και προσθέτουμε το βούτυρο και αλατοπίπερο.

Κρέμα: Σε μικρή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και αποσύρουμε από τη φωτιά λίγο προτού αρχίσει ο βρασμός. Προσθέτουμε το κατσικίσιο τυρί και το μοσχοκάρυδο και τα χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ έως ότου σχηματιστεί μια παχύρρευστη κρέμα.

Σερβίρουμε τη σούπα στα πιάτα και προσθέτουμε από πάνω τη ζεστή κρέμα τυριού.

* Αποξηραμένα μανιτάρια: Προτού τα χρησιμοποιήσουμε, τα μουλιάζουμε για 20 λεπτά σε χλιαρό νερό.








Γευσιγνώστης περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σούπα κολοκύθας με πικρή σοκολάτα 
Σούπα σελινόριζας 
Σούπα κάστανου με τραγανό χοιρινό 
 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.