ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

2 τσιπούρες των 500 γρ., καθαρισμένες (ζητάμε από τον ψαρομανάβη να βγάλει το κεντρικό κόκαλο αφήνοντας
το ψάρι ολόκληρο)

2 μικρά φινόκιο (μαραθόριζες), σε λεπτές φέτες

1 καρότο, σε μπαστουνάκια

1 κολοκύθι, σε μπαστουνάκια

2-3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

100 mlέ.π. ελαιόλαδο

ξύσμα από 1 μοσχολέμονο (λάιμ), ακέρωτο

ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο

αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλατίζουμε εξωτερικά τα ψάρια. Σεένα μπολ ανακατεύουμε τοφινόκιο, το καρότο, το κολοκύθι, το θυμάρι, το ελαιόλαδο και ταξύσματα. Αλατοπιπερώνουμε και γεμίζουμε με αυτά εσωτερικά τα ψάρια.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220oC. Απλώνουμε 2 διπλά μεγάλα κομμάτια λαδόκολλα στον πάγκο εργασίας. Βάζουμε κάθε ψάρι στο κέντρο ενός φύλλου λαδόκολλας και διπλώνουμε το χαρτί σανφάκελο. Κλείνουμεκαλά τις άκρες με αλευρόκολλα (αλεύρι και νερό σε παχύρρευστο χυλό), χρησιμοποιώντας πινέλο.

Bάζουμε τους φακέλους με τα ψάρια σε ένα πυρέξ και ψήνουμε για 20 λεπτά στον φούρνο.