από metereologos.gr
Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018
 
 

Υγρό κέικ με μπανάνα και σταφίδες

Θα συνοδεύσει το γάλα των παιδιών και τον καφέ των μεγάλων
Υγρό κέικ με μπανάνα και σταφίδες
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη, food styling: Αντωνία Κατή
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

ΥΛΙΚΑ (για μια 1 μακρόστενη φόρμα)

200 γρ. βούτυρο αγελάδος, και λίγο ακόμη, για τη φόρμα

160 γρ. πικρή σοκολάτα, 60% περιεκτικότητα σε κακάο, σπασμένη σε κομμάτια

6 μέτρια αβγά

2 κρόκους αβγών

120 γρ. ζάχαρη

400 γρ. ώριμες μπανάνες

80 γρ. φουντούκι καβουρντισμένο* και χονδροσπασμένο

120 γρ. σταφίδες της αρεσκείας μας

100 ml ρούμι

130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και λίγο ακόμη, για τη φόρμα

10 γρ. μπέικιν πάουντερ

200 ml σοκολατούχο γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μπεν μαρί λιώνουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα. Μεταφέρουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα σε χαμηλή ταχύτητα.

Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά τα αβγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη και στη συνέχεια τα ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ, συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά.

Βγάζουμε το γλυκό από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Το σερβίρουμε κατά προτίμηση την επόμενη ημέρα, και είναι πολύ ωραίο κρύο, από το ψυγείο.

*Καβούρντισμα φουντουκιών: Σε αντικολλητικό σκεύος, χωρίς προσθήκη λιπαρής ουσίας, ψήνουμε σε μέτρια φωτιά τα φουντούκια για λίγα λεπτά, μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους.

 












Γευσιγνώστης περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υγρό κέικ σοκολάτας με ολόκληρα φουντούκια 
Υγρό κέικ σοκολάτας με μέντα 
Ζεστό, υγρό κέικ πορτοκαλιού 
Κέικ με χαρουπάλευρο και πούδρα αμυγδάλου  
Αλμυρό κέικ με πολέντα  
Κέικ με χαρουπάλευρο και πούδρα αμυγδάλου  
Κέικ με χαρουπάλευρο και πούδρα αμυγδάλου  
 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.