ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα)


Για τα γιουβαρλάκια

800 γρ. φιλέτο γαλοπούλας

4 παγάκια

1 κ.γ. ανθός αλατιού

1 κ.γ. µαύρο πιπέρι, φρεσκοτριµµένο

1 αβγό

4 κ.σ. κουσκούς

4 κ.σ. κόκκινη πιπεριά, ψιλοκοµµένη

4 κ.σ. πράσινη πιπεριά, ψιλοκοµµένη

4 κ.σ. φρέσκο κρεµµυδάκι, ψιλοκοµµένο

4 κ.σ. µαϊντανός, ψιλοκοµµένος

Για τη σάλτσα

1 κιλό φρέσκες ντοµάτες, ποµοντόρο

1 κ.σ. πελτές ντοµάτας

2 κ.σ. φύλλα κάππαρης, τουρσί

1 κ.σ. µαϊντανός, ψιλοκοµµένος

1 κ.γ. καυτερό µπούκοβο

½ κ.γ. ζάχαρη

½ κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. µαύρο πιπέρι

½ φλ. νερό (περίπου)

½ φλ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. βασιλικός, τα φύλλα, ψιλοκοµµένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουµε το κρέας από τις ίνες και το κόβουµε σε µικρούς κύβους. Αλέθουµε τη µισή ποσότητα στο πολυµηχάνηµα µαζί µε δύο παγάκια και επαναλαµβάνουµε το ίδιο µε την υπόλοιπη. Βάζουµε τον κιµά σε µεγάλο µπολ. Προσθέτουµε τα υπόλοιπα υλικά, ζυµώνουµε πολύ καλά και πλάθουµε µικρά οµοιόµορφα κεφτεδάκια. Τα αφήνουµε στο ψυγείο όσο ετοιµάζεται η σάλτσα. {{{ moto }}}

Ζεµατίζουµε για 3 λεπτά τις ντοµάτες και τις ξεφλουδίζουµε. Τις περνάµε από τον χονδρό τρίφτη και τις βάζουµε σε βαθύ τηγάνι. Ρίχνουµε και τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας, εκτός από τη µισή ποσότητα βασιλικού και ελαιόλαδου, και φέρνουµε σε βρασµό. Προσθέτουµε τα γιουβαρλάκια, χαµηλώνουµε τη φωτιά, σκεπάζουµε το σκεύος και αφήνουµε να σιγοµαγειρευτούν για 20 λεπτά.

Ρίχνουµε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα φύλλα του βασιλικού. Σβήνουµε τη φωτιά, καλύπτουµε ξανά µε το καπάκι και αφήνουµε για 15 λεπτά, ώστε να πιουν τα υγρά και να φουσκώσουν.