Αντί να βγάλετε έναν δίσκο µε τυριά, φρούτα και ξηρούς καρπούς, φτιάξτε το δικό σας «τυρί», βάζοντας µέσα όλα τα υλικά.

Υλικά (για µια βαθιά φόρµα 10 x 20 εκ.)

  • 250 γρ. ανθότυρο
  • 1 κ.σ. µέλι
  • 60 γρ. καρύδια, ψιλοκοµµένα
  • 60 γρ. φιστίκια Αιγίνης, ψιλοκοµµένα
  • 60 γρ. ξερά βερίκοκα, πολύ ψιλοκοµµένα
  • 60 γρ. ξερά σύκα, πολύ ψιλοκοµµένα
  • 60 γρ. ξανθές σταφίδες, κοµµένες στη µέση
  • 500 γρ. µπλε τυρί

Εκτέλεση

Σε µεγάλο µπολ λιώνουµε µε πιρούνι το ανθότυρο, το περιχύνουµε µε το µέλι και προσθέτουµε όλα τα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς. Ανακατεύουµε καλά.

Κόβουµε σε λεπτές φέτες το µπλε τυρί και στη συνέχεια σε µικρά κοµµάτια πάνω από το µπολ µε το ανθότυρο. Ανακατεύουµε απαλά, ώστε να µοιραστούν εξίσου τα κοµµάτια.

Στρώνουµε µια φόρµα µε διάφανη µεµβράνη και τη γεµίζουµε µε το µείγµα του τυριού. Κλείνουµε τη µεµβράνη, πιέζοντας το µείγµα, ώστε να αφαιρέσουμε τον αέρα και να χωρέσει όλο και το διατηρούµε στο ψυγείο µέχρι να το σερβίρουµε.

Πριν το σερβίρουμε περνάμε την φόρμα κάτω από ζεστό νερό για 1-2 δευτερόλεπτα, ανοίγουμε την μεμβράνη και προσεκτικά αναποδογυρίζουμε στο πιάτο που θα σερβίρουμε. Αφαιρούμε προσεκτικά την μεμβράνη. Σερβίρουμε την τερίν ολόκληρη ή την κόβουμε σε φέτες πάχους 1 εκατοστού περίπου και σερβίρουμε σε ατομικά πιάτα.