από metereologos.gr
Κυριακή 19 Αυγούστου 2018
 
 

Λαδένια

Το μυστικό της κρύβεται στο καλό ψήσιμο της ζύμης
Λαδένια
Φωτογραφίες Σταύρος Κωστάκος, food styling Παναγιώτα Λιακοπούλου
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Η πίτσα α λα ελληνικά. Πιο υγιεινή δεν γίνεται. Το μυστικό της κρύβεται στο καλό ψήσιμο της ζύμης.

Υλικά (για ένα ταψί 38 εκ.)

Για τη ζύμη

  • ½ κιλό αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
  • 10 γρ. μαγιά, νωπή ή 1 φακελάκι ξερή
  • 1 φλ. χλιαρό νερό
  • λίγο αλάτι

Για τη γέμιση
  • 2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες
  •   1/2φλ. έ.π. ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
  1. Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό – στην περίπτωση της νωπής μαγιάς. Αν χρησιμοποιήσουμε ξερή μαγιά, θα την ανακατέψουμε απλά με το αλεύρι. Βάζουμε το αλεύρι σε μπολ και ανοίγουμε στη μέση μια λακκουβίτσα. Ρίχνουμε μέσα τη μαγιά με το νερό σιγά σιγά και προσθέτουμε το αλάτι. Ζυμώνουμε καλά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και μια πετσέτα κουζίνας και αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος για  να διπλασιαστεί σε όγκο.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Λαδώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε μέσα τη ζύμη, πιέζοντάς τη με τα δάχτυλά μας για να πιάσει γύρω γύρω όλη την επιφάνεια του ταψιού. Βάζουμε πάνω στη ζύμη τα κρεμμύδια και από πάνω τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε. Ραντίζουμε την λαδένια με μπόλικο ελαιόλαδο και την  ψήνουμε τη για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η ζύμη.


Γευσιγνώστης περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.