από metereologos.gr
Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018
 
 
Αποστολάκης Γιάννης Σεφ, συνιδιοκτήτης του εστιατορίου Fatto, Θουκυδίδου 76, Αλιμος, τηλ.: 6987497497 

Πίτσα µε µοτσαρέλα

Πίτσα µε µοτσαρέλα
Φωτογραφία Σταύρος Κωστάκης, food styling Παναγιώτα Λιακοπούλου
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Τολµήστε να φτιάξετε τη ζύµη! Είναι τόσο εύκολη, που θα εντυπωσιαστείτε από τον εαυτό σας.

Υλικά
(για 6 πίτσες διαµέτρου 30 εκ.)

Για τη ζύμη
  • 550 ml νερό, κρύο
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  •  20 γρ. µαγιά, νωπή
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 15 γρ. αλάτι
Για τη σάλτσα
  • 3 ξερά κρεµµύδια, χοντροκοµµένα
  • 2 κιλά ντοµάτες, ώριµες, χοντροκοµµένες
  • 1 µατσάκι φρέσκο βασιλικό, ψιλοκοµµένο
  • αλάτι
  • 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
  • ζάχαρη
  • 300 γρ. µοτσαρέλα, βουβαλίσια
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ζύµη: Σε µεγάλο µπολ ρίχνουµε το νερό και διαλύουµε καλά τη µαγιά. Προσθέτουµε τα υπόλοιπα υλικά και ζυµώνουµε πολύ καλά, µέχρι να φτιάξουµε ένα λείο ζυµάρι. Κόβουµε σε 6 κοµµάτια τη ζύµη και πλάθουµε µικρές µπάλες. Τις  τοποθετούµε σε απόσταση τη µία από την άλλη, σε λαδωµένο ταψί, και τις αλείφουµε µε ελαιόλαδο για να µη σχηµατιστεί κρούστα. Αφήνουµε έξω από το ψυγείο να φουσκώσουν για περίπου 1 ώρα.

Σάλτσα: Σε ρηχή κατσαρόλα σοτάρουµε καλά τα κρεµµύδια µέχρι να µαλακώσουν. Ρίχνουµε τις ντοµάτες και σκεπάζουµε την κατσαρόλα µε το καπάκι, µέχρι η ντοµάτα να βγάλει τα δικά της υγρά. Ξεσκεπάζουµε και αφήνουµε να µαγειρευτεί η σάλτσα σε χαµηλή φωτιά, ώσπου να λιώσουν οι ντοµάτες. Προσθέτουµε τον βασιλικό, το αλάτι, το ελαιόλαδο και όση ζάχαρη χρειάζεται (περίπου 1-2 κ.γ.) για να µην είναι όξινη η σάλτσα. Πολτοποιούµε τη σάλτσα µε το ραβδοµπλέντερ ή την περνάµε από το multi και τη βάζουµε στο ψυγείο για να κρυώσει.

Σύνθεση: Προθερµαίνουµε τον φούρνο στο max (η πίτσα ψήνεται στους 400°C, όποτε θα χρειαστούµε το µέγιστο της απόδοσης του δικού µας φούρνου). Κόβουµε ένα κοµµάτι λαδόκολλα, περίπου 40 εκ., το αλευρώνουµε ελάχιστα και πάνω του ανοίγουµε µε τον πλάστη µια µπάλα ζύµης διαµέτρου 30 εκ. Μεταφέρουµε τη βάση της πίτσας µαζί µε τη λαδόκολλα επάνω σε ένα ταψί ή λαµαρίνα. Απλώνουµε οµοιόµορφα τη σάλτσα στην επιφάνεια της ζύµης και αραδιάζουµε τη µοτσαρέλα κοµµένη σε λεπτές ροδέλες ή σε κοµµάτια. Ψήνουµε µέχρι να ροδίσει η ζύµη και να λιώσει το τυρί.


Γευσιγνώστης περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σπιτικό hot dog 
Σαλάτα με ρόδι και θυμαρίσιο μέλι 
Μπριζόλα χοιρινή με πατάτες στο τηγάνι 
Πίτσα α λα ελληνικά 
Ατομικές πίτσες με αγκινάρες τουρσί και κρέμα τυριού 
Πίτσα με λουκάνικο και παρμεζάνα 
 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.