Χρόνος προετοιμασίας: 15΄, Χρόνος μαγειρέματος: 15΄

Υλικά για 2 άτομα

200-300 γρ. κοτόπουλο ψητό ή βραστό, ψιλοκομμένο

3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη

3-4 κολοκυθάκια, σε ροδέλες

1 σφηνάκι τσίπουρο

100 ml σπιτικό ζωμό λαχανικών ή από βιολογικό κύβο ή νερό ζεστό

1 κ.σ. βασιλικό, ψιλοκομμένο

2 κ.σ. κατίκι Δομοκού

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Σε φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ώσπου να γυαλίσουν, για 3 λεπτά.

2. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, τα φέρνουμε μια βόλτα και τα σβήνουμε με το τσίπουρο. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, σε περίπου 2 λεπτά, προσθέτουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε.

3. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και μαγειρεύουμε για ακόμη 10 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό ή ζωμό λαχανικών για να μην κολλήσουν.

4. Δοκιμάζουμε για να δούμε αν χρειάζεται αλάτι και πιπέρι και αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε από πάνω το κατίκι και τον βασιλικό, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με ρύζι, ζυμαρικά ή πατάτες τηγανητές .

Tip

Σε περίπτωση που μας έχει περισσέψει χοιρινό και όχι κοτόπουλο, σβήνουμε το φαγητό με κρασί και αντικαθιστούμε τον βασιλικό με θυμάρι.