Χρόνος προετοιμασίας: 15, μαγείρεμα: 30

Υλικά για 4 άτομα

1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μέτρια κομμάτια

½ φλ. έ.π. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες

1 κ.γ. κόλιαντρο, σε σπόρους

½ κ.γ. μπαχάρι, τριμμένο

1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο

½ κ.γ. κύμινο

½ κ.γ. κύμινο, σε σπόρους

1 ξύλο κανέλα

1 κ.γ. κουρκουμά

1 κ.γ. σπόρους μουστάρδας

2 ντομάτες ώριμες, μεγάλες, τριμμένες

1 κ.γ. ζάχαρη

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Σε φαρδιά, χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πατάτες, το κρεμμύδι, το σκόρδο και όλα τα μπαχαρικά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

2. Ρίχνουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.

3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας για 30 λεπτά.

Tips

Για να κάνουμε το φαγητό πιο χορταστικό, μπορούμε να προσθέσουμε και λουκάνικο ή κυβάκια πανσέτας.