Μελιτζάνες και πιπεριές όλο άρωμα
προετοιμασία: 20 λεπτά, μαγείρεμα: 25 λεπτά
Yλικα για 6 ατομα
3/4 φλιτζ. έ.π. ελαιόλαδο
1 ξυλάκι κανέλας
½ κ.γ. κόλιαντρο, σε σπόρους
1 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
3 μελιτζάνες φλάσκες, σε μπουκιές
3 πιπεριές πράσινες, σε καρέ
1 πιπεριά Φλωρίνης, σε ροδέλες
1 ξερό κρεμμύδι, σε φέτες
4 σκελίδες σκόρδου, σε φετάκια
4-5 ίνες σαφράν
1 κοφτό κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
½ κ.γ. κύμινο
1 φλιτζ. νερό
αλάτι
1 κ.κ. μέλι
½ ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
3/4 φλιτζ. αμύγδαλα, καβουρδισμένα
2 κ.σ. φέτα ή κατίκι (προεαιρετικά)
Διαδικασία
Σε μια φαρδιά, χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το ξυλάκι της κανέλας, το κόλιαντρο και το τζίντζερ, τις μελιτζάνες και τις πιπεριές.
Σοτάρουμε ανακατεύοντας συνεχώς για 3 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σαφράν, την πάπρικα, το κύμινο και το αλάτι. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3 λεπτά.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το νερό, σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγομαγειρευτεί για περίπου 20 λεπτά. Ρίχνουμε το τυρί, αφήνουμε 2 λεπτά και την τελευταία στιγμή προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε προσεκτικά κουνώντας την κατσαρόλα. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα και τον μαϊντανό και σερβίρουμε.