Μελιτζάνες και πιπεριές όλο άρωμα

προετοιμασία: 20 λεπτά, μαγείρεμα: 25 λεπτά

Yλικα για 6 ατομα

3/4 φλιτζ. έ.π. ελαιόλαδο

1 ξυλάκι κανέλας

½ κ.γ. κόλιαντρο, σε σπόρους

1 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο

3 μελιτζάνες φλάσκες, σε μπουκιές

3 πιπεριές πράσινες, σε καρέ

1 πιπεριά Φλωρίνης, σε ροδέλες

1 ξερό κρεμμύδι, σε φέτες

4 σκελίδες σκόρδου, σε φετάκια

4-5 ίνες σαφράν

1 κοφτό κ.γ. πάπρικα, γλυκιά

½ κ.γ. κύμινο

1 φλιτζ. νερό

αλάτι

1 κ.κ. μέλι

½ ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος

3/4 φλιτζ. αμύγδαλα, καβουρδισμένα

2 κ.σ. φέτα ή κατίκι (προεαιρετικά)

Διαδικασία

Σε μια φαρδιά, χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το ξυλάκι της κανέλας, το κόλιαντρο και το τζίντζερ, τις μελιτζάνες και τις πιπεριές.
Σοτάρουμε ανακατεύοντας συνεχώς για 3 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σαφράν, την πάπρικα, το κύμινο και το αλάτι. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3 λεπτά.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το νερό, σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγομαγειρευτεί για περίπου 20 λεπτά. Ρίχνουμε το τυρί, αφήνουμε 2 λεπτά και την τελευταία στιγμή προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε προσεκτικά κουνώντας την κατσαρόλα. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα και τον μαϊντανό και σερβίρουμε.