Η αναζήτηση τελείωσε… Η Ντακότα Τζόνσον -κόρη του Ντον Τζόνσον και της Μέλανι Γκρίφιθ- θα είναι η πρωταγωνίστρια στην στην κινηματογραφική μεταφορά της best seller ερωτικής τριλογίας της Ε.Λ Τζέιμς «Οι πενήντα αποχρώσεις του γκρι», ενώ συμπρωταγωνιστής της θα είναι ο Τσάρλι Χάναμ (αριστερά).

Τα νέα ανακοίνωσε η ίδια η συγγραφέας μέσω twitter σήμερα το πρωί.

Η 23χρονη Ντακότα θα υποδυθεί την Ανα Στιλ, την νεαρή φοιτήτρια που πραγματοποιεί τις πιο τρελές φαντασιώσεις του νεαρού kinky δισεκατομμυριούχου Κρίστιαν Γκρέι, τον οποίο θα ενσαρκώσει ο Τσάρλι Χιούναμ.

Η Ντακότα ξεκίνησε την καριέρα της ως μοντέλο στο διεθνούς φήμης πρακτορείο IMG, για να μπει λίγο αργότερα στην υποκριτική. Οι περισσότεροι την θυμούνται από την ερωτική σκηνή με τον Τζάστιν Τιμπερλέικ στο «The Social Network».

Μετά από την συμμετοχή της σε ταινίες όπως τα «21 Jump Street,» «The Five-Year Engagement» και «Beastly», η νεαρή ηθοποιός απέκτησε το δικό της σόου στο Fox TV, «Ben and Kate», ενώ πρόσφατα εμφανίστηκε στο φινάλε της τηλεοπτικής σειράς «The Office» αλλά και στην ταινία δράσης «Need For Speed».

Ο Τσάρλι Χάναμ πρωταγωνιστεί τα τελευταία έξι χρόνια στην αμερικάνικη σειρά «Sons of Anarchy», ως Τζαξ Τέλερ, ενώ έχει τον βασικό ρόλο στην ταινία «Pacific Rim» του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο και σύντομα θα τον δούμε στο πλάτι των Κέιτ Μπλάνσετ και Κριστοφ Βαλτς στην ταινία«Triple Nine».

Να σημειώσουμε ότι την σκηνοθεσία του «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι» έχει αναλάβει η βρετανίδα Σαμ Τέιλορ Τζόνσον(«Nowhere Boy»), την διασκευή σεναρίου η Κέλι Μάρσελ, και την παραγωγή η ίδια η συγγραφέας με τους Μάικλ Ντε Λούκα κα Ντάνα Μπρουνετι, ενώ σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση των Universal και Focus Features -που χρυσοπλήρωσαν με 5 εκατ. δολάρια την Ε. Λ Τζέιμς για τα δικαιώματα της τριλογίας-, η ταινία αναμένεται να βγει στις αίθουσες την 1η Αυγούστου του 2014.