Ο Μπεν Άφλεκ θα είναι ο νέος Μπάτμαν για τη συνέχεια του «Man of Steel», σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Warner Bros. Είναι ο όγδοος ηθοποιός που θα φορέσει το κοστούμι του εν λόγω σούπερ-ήρωα, μετά τους Κρίστιαν Μπέιλ, Τζορτζ Κλούνεϊ, Μάικλ Κίτον κ.α.

Αν και τους τελευταίους μήνες είχε χυθεί πολύ μελάνι για το ποιος θα διαδεχτεί τον Κρίστιαν Μπέιλ στην -χωρίς τίτλο ακόμη- επόμενη ταινία Μπάτμαν-Σούπερμαν, ωστόσο το όνομα του 41χρονου βραβευμένου με Όσκαρ ηθοποιού και σκηνοθέτη δεν υπήρξε ποτέ στην λίστα των υποψηφίων.

«Γνωρίζαμε ότι θα χρειαστούμε ένα εξαιρετικό ηθοποιό για να αναλάβει τον ρόλο ενός εκ των δημοφιλέστερων σούπερ ηρώων… Και ο Μπεν Αφλεκ ταιριάζει ιδανικά» ανέφερε ενθουσιασμένος ο πρόεδρος της Warner Bros Γκρεγκ Σίλβερμαν.

«Ο Μπεν προσφέρει ένα ενδιαφέρον «αντίβαρο» στον Σούπερμαν που υποδύεται ο Χένρι Καβίλ. Έχει την υποκριτική ικανότητα να δημιουργήσει μία πολυεπίπεδη εικόνα ενός ανθρώπου που είναι μεγαλύτερος και σοφότερος από τον Κλαρκ Κεντ και κουβαλάει τα σημάδια ενός μαχητή του εγκλήματος, διαρηρώντας ωστόσο τη γοητεία που βλέπει ο κόσμος στον δισεκατομμυριούχο Μπρους Γουέιν» δήλωσε από την μεριά του ο σκηνοθέτης της ταινίας,Ζακ Σνάιντερ προσθέτοντας μάλιστα ότι δεν βλέπει την ώρα να δουλέψει μαζί του.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μπεν Αφλεκ θα υποδυθεί έναν σούπερ ήρωα, καθώς έχει ενσαρκώσει στο παρελθόν τον Daredevil της Marvel Comics.

Το καστ της νέας ταινίας -που αναμένεται να βγει στις αίθουσες στις 17 Ιουλίου του 2015- συμπληρώνουν οι Έιμι Άνταμς (Λόις Λέιν), Λόρενς Φίσμπερν (Πέρι Γουάιτ) και Νταιάν Λέιν (Mάρθα Κεντ).

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η προηγούμενη ταινία «Man of Steel» βγήκε στις αίθουσες τον περασμένο Ιούνιο με εισπράξεις που ξεπέρασνα τα 650 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office.