Ο Μίλερ Γουέντγουορθ, γνωστός από τον ρόλο του στο «Prison Break», ανακοίνωσε δημόσια την ομοφυλοφιλία του με μια επιστολή-διαμαρτυρία στο διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ της Αγίας Πετρούπολης.

Ο νεαρός ηθοποιός δέχτηκε πρόσκληση προκειμένου να παρευρεθεί τιμητικά στο εν λόγω φεστιβάλ, ωστόσο απάντησε με ένα μεγάλο «όχι».

«Σαν γκέι, οφείλω να αρνηθώ» αναφέρει ο Μίλερ Γουέντγουορθ στην επιστολή του. «Είμαι βαθιά προβληματισμένος από την πρόσφατη συμπεριφορά της ρωσικής κυβέρνησης απέναντι στους γκέι άντρες και γυναίκες» δηλώνοντας ανοιχτά την αντίδρασή του απέναντι στην ομοφοβική πολιτική του Πούτιν.

«Η κατάσταση δεν είναι διόλου αποδεκτή και δεν μπορώ να συμμετέχω σε μια εορταστική περίσταση η οποία φιλοξενείται σε μια χώρα όπου αρνούνται συστηματικά σε ανθρώπους σαν εμένα το βασικό δικαίωμα να ζούμε και να αγαπάμε ανοιχτά» πρόσθεσε.

«Ίσως, όταν και εφόσον οι συνθήκες βελτιωθούν, θα είμαι ελεύθερος να κάνω μια διαφορετική επιλογή. Μέχρι τότε…» καταλήγει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μίλερ Γουέντγουορθ είναι ένα ακόμη πρόσωπο στην λίστα των σταρ -μετά τους Στίβεν Φράι, Ντάστιν Λανς Μπλακ κ.α- που έχουν εκφράσει δημόσια την αντίθεσή τους στους ρωσικούς νόμους κατά της γκέι προπαγάνδας.

Διαβάστε εδώ την επιστολή του Μίλερ Γουέντγουορθ