H ταινία του Λι Ντάνιελς «The Butler» -αφηγείται την ιστορία ενός αφρο-αμερικανού μπάτλερ στον Λευκό Οίκο, ο οποίος από το 1952 ως το 1986 υπηρέτησε 8 Αμερικανούς Προέδρους- ξεχώρισε στο αμερικάνικο box office και κατέκτησε την πρώτη θέση το περασμένο Σαββατοκύριακο, με εισπράξεις 25 εκατ. δολάρια περίπου, ενώ αντίθετα το πολυαναμενόμενο «Kick-Ass 2» συγκέντρωσε μόλις 13.6 εκατ. δολάρια και βρέθηκε στην τέταρτη θέση.

Η κωμωδία «We’re the Millers» με την Τζένιφερ Άνιστον παρέμεινε στη δεύτερη θέση για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, αυτή τη φορά με εισπράξεις 17.8 εκατ. δολάρια, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε το sci-fi θρίλερ «Elysium» με 13.6 εκατ. δολάρια.

Το top 5 του αμερικάνικου box office συμπληρώνει η ταινία της Disney «Planes» η οποία συγκέντρωσε 13.1 εκατ. δολάρια.

Η μεγάλη εισπρακτική αποτυχία ήταν το «Paranoia» με τους Χάρισον Φορντ, Γκάρι Όλντμαν και Λίαμ Χέμσγουορθ οι οποίοι όπως φαίνεται δεν κατάφεραν να συγκινήσουν το κοινό καθώς οι εισπράξεις μόλις που άγγιξαν τα 3.5 εκατ. δολάρια.

Σε καλύτερη θέση, αλλά όχι στην αναμενόμενη, βρέθηκε η ταινία για την ζωή του Στιβ Τζομπς η οποία «προσγειώθηκε» στο Νο 7 του box office με μόλις 6.7 εκατ. δολάρια.