Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ αναζητεί και πάλι το νέο του πρότζεκτ, μετά το Λίνκολν, καθώς αποχώρησε από το «American Sniper», την κινηματογραφική μεταφορά της ομώνυμης αυτοβιογραφίας του Κρις Κάιλ.

Σύμφωνα με τις αμερικάνικες κινηματογραφικές ιστοσελίδες ο Σπίλμπεργκ φαίνεται να διαφώνησε με τις μειώσεις της Warner Bros στο budget της ταινίας με αποτέλεσμα να αποχωρήσει.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το «American Sniper» -στο οποίο τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχει αναλάβει ο Μπράντλεϊ Κούπερ- αφορά σε ένα αξιωματικό του Ναυτικού ο οποίοςαφηγείται τη στρατιωτική του καριέρα που περιλαμβάνει περισσότερες από 150εκτελέσεις και την προσαρμογή του σεναρίου έχει αναλάβει ο Τζέισον Χολ.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι είναι το δεύτερο φιλμ από το οποίο αποχωρεί ο Σπίλμπεργκ μέσα στο 2013. Τον Ιανουάριο ο διάσημος σκηνοθέτης ανέβαλε επ’ αόριστον το φιλόδοξο σχέδιό του «Robopocalypse» -είχαν κλείσει να πρωταγωνιστήσουν οι Κρις Χεμσγουορθ και Αν Χάθαγουεϊ- του οποίου τα γυρίσματα θα ξκινούσαν στις αρχές του 2013 και ημέρα πρεμιέρας είχε οριστεί η 25η Απριλίου του 2014.