Η πιο cult ίσως βρετανική τηλεοπτική σειρά που προβλήθηκε από το BBC για πρώτη φορά το 1963 -σταμάτησε το 1989 και άρχισε πάλι να προβάλλεται τον Μάρτιο του 2005- αλλά και η μακροβιότερη στην ιστορία της τηλεόρασης αποκτά νέο πρωταγωνιστή.

Ο 55χρονος Πίτερ Καπάλντι θα είναι ο 12ος στη σειρά ηθοποιός που θα υποδυθεί τον «Doctor Who» αντικαθιστώντας τον νεαρό Ματ Σμιθ που αποχαιρετά την σειρά μετά από τρία χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Καπάλντι είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία ηθοποιός που αναλαμβάνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην εν λόγω σειρά μετά από το πρώτο Doctor Γουίλιαμ Χάρτνελ.

Ο Σκοτσέζος ηθοποιός έχει εμφανιστεί σε πολλές τηλεοπτικές σειρές συμπεριλαμβανομένων των «Dangerous Liaisons», «hooting Fish», «Minder», «Τhe Vicar of Dibley», «Peep Show» και «Waking the Dead», ενώ συμμετείχε και στις ταινίες«World War Z» (2013), «In the Loop» (2009) κ.α .

Η είδηση για την νέα είσοδο στο «Doctor Who» μεταδόθηκε από το BBC μαζί με ένα ειδικό ζωντανό μισάωρο αφιέρωμα, ενώ ο νέος πρωταγωνιστής δήλωσε πως νιώθει ιδιαίτερα προνομιούχος γι’ αυτόν τον ρόλο. «Όπως ο ίδιος ο Doctor έτσι και εγώ είμαι σε μια κατάσταση τρόμου και απόλαυσης» ανέφερε ο Πίτερ Καπάλντι.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι στις περιπέτειές του ο Δόκτορας αντιμετωπίζει συνεχώς επικίνδυνες συνθήκες και πολλές φορές βρίσκεται κοντά στον θάνατο ή και σκοτώνεται. Όμως δεν χάνεται, αλλά αναγεννιέται σ’ ένα νέο σώμα κι έτσι κατά καιρούς, αλλάζει και ο πρωταγωνιστής της σειράς.

Από τον Γουίλιαμ Χάρτνελ που ανέλαβε το πρωταγωνιστικό ρόλο από το 1963 έως το 1966, μέχρι τους πιο πρόσφατους Κρίστοφερ Έκλεστον (2005), Ντέιβιντ Τέναντ (2005–2010) και Ματ Σμιθ (2010 – ) έντεκα είναι οι ηθοποιοί που έχουν υποδυθεί τον διάσημο σε 42 χώρες -όπου και έχει προβληθεί η σειρά- Δόκτορα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η σειρά έχει τιμηθεί με πλήθος βραβείων, ενώ δημιουργοί της ήταν οι Σίντνεϊ Νιούμαν και Ντόναλντ Γουίλσον, παραγωγός ο Βέριτι Λάμπερτ και σεναριογράφος ο Άντονι Κόμπουρν.