Δεν είναι μόνο ότι ο σπουδαίος μπασίστας των θρυλικών Pink Floyd Ρότζερ Γουότερς έρχεται στην Ελλάδα και θα δώσει μια συναυλία την Τετάρτη 31 Ιουλίου με τίτλο The Wall Live στο ΟΑΚΑ. Είναι ότι μίλησε – και μάλιστα στα ελληνικά – με κατανόηση για τις δυσκολίες της Ελλάδας και για την απόφασή του να μειωθεί μια μερίδα εισιτηρίων στα 18 ευρώ. Οι τιμές των υπόλοιπων εισιτηρίων κυμαίνονται από 28 έως 59 ευρώ. Όσοι δεν έχετε προλάβει… σπεύσατε!

Η τελευταία τηλεοπτική δουλειά του Τζέιμς Γκαντολφίνι δεν πρόκειται να προβληθεί σύμφωνα με ένα από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα της Αμερικής, το HBO. Ο 51χρονος σταρ του σίριαλ «The Sopranos» που, ως γνωστόν, έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Ιούνιο είχε ξεκινήσει τα γυρίσματα της δραματικής σειράς του BBC «Criminal Justice» για λογαριασμό του ΗΒΟ αλλά, δυστυχώς, δεν πρόκειται να δει τα φώτα της δημοσιότητας. Ο πρόεδρος του δικτύου ανέφερε ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί τη σειρά να προβάλλεται χωρίς τον Γκαντολφίνι. Ο παραγωγικότατος Γκαντολφίνι, επίσης, είχε προλάβει να ολοκληρώσει δυο ταινίες πριν φύγει από τη ζωή, μια από τις οποίες με τίτλο «Enough Said» πρόκειται να κάνει πρεμιέρα στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τορόντο.

Μετά από απόρριψη αιτήματος της Μαρία Αλιόκινα, δικαστής απέρριψε ανάλογο αίτημα ενός ακόμα μέλους του συγκροτήματος Pussy Riot. Η αίτηση αποφυλάκισης της Ναντέζντα Τολοκονίκοβα που επικαλέστηκε λόγο σοβαρό, όπως την ανατροφή της μικρής της κόρης, απορρίφθηκε επίσης. Τρία μέλη του συγκροτήματος καταδικάστηκαν το 2012 σε 2 χρόνια φυλάκιση. Κατηγορούνται για «χουλιγκανισμό με κίνητρα θρησκευτικού μίσους» για την διαμαρτυρία τους μέσω μιας «πανκ προσευχής» εντός του καθεδρικού ναού της Μόσχας ενάντια στο καθεστώς του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Εβδομηντάρησε ο Μικ Τζάγκερ. Ο αγέραστος frontman των Rolling Stones έσβησε εβδομήντα κεράκια στις 26 Ιουλίου. Η επέτειος ήρθε λίγες εβδομάδες μετά το τέλος της περιοδείας του γκρουπ «50 And Counting» (50 και … μετράμε). Την επέτειο επισφραγίζουν επίσης τέσσερις υποψηφιότητες για βραβεία Emmy. Το ντοκιμαντέρ του HBO «Crossfire Hurricane» για τις Κυλιόμενες Πέτρες αναμένεται, όπως φαίνεται, να συζητηθεί στη φετινή απονομή. Η τελετή είναι προγραμματισμένη για τις 22 Σεπτεμβρίου, ενώ θα μεταδοθεί ζωντανά από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

Ποια άλλη εκτός από την Lady Gaga θα μπορούσε να ήταν η πρώτη που θα ανακοινωνόταν ότι θα κάνει σόου επί της σκηνής των επερχόμενων MTV Video Music Awards; Η ποπ σούπερ σταρ θα ερμηνεύσει το πρώτο – ακόμα ατιτλοφόρητο – σιγκλ του νέου της άλμπουμ Artpop. Η εμφάνιση θα γίνει στις 25 Αυγούστου και θα σηματοδοτήσει την πρώτη σκηνική παρουσία της Gaga μετά την εγχείρηση που υποβλήθηκε στο ισχύο.