Τρεις δεκαετίες συμπληρώνει στη μόδα η Κέιτ Μος και εξακολουθεί να κλείνει σούπερ συμβόλαια όπως με τον οίκο Versace και τα προϊόντα μαυρίσματος St. Tropez. Με τον αέρα της διαχρονικής διασημότητας έδωσε πρόσφατα συνέντευξη στο τεύχος Αυγούστου του περιοδικού ομορφιάς Allure μιλώντας για κακές στιγμές του παρελθόντος όπως το σκάνδαλο με την ηρωίνη και τις φήμες για προβλήματα ανορεξίας, για τον πρώην της,Τζόντι Ντεπ και για πολλά ακόμα.

«Όλοι (λίγο – πολύ) είναι διασημότητες», λέει. «Αλλά εγώ είμαι τώρα ένα (ξεχωριστό) είδος διασημότητας, κι έτσι παρ’ όλο που δεν είμαι ηθοποιός, ο κόσμος γνωρίζει το όνομά μου. Δεν είμαι απλά ένα πρόσωπο», αναφέρει η ίδια.

Η 39χρονη Κέιτ Μος, μητέρα της 10χρονης Λίλα Γκρέις, έχει βρεθεί για πολλές και διαφορετικές αιτίες στα πρωτοσέλιδα των κουτσομπολίστικων εντύπων. Από τις χειρότερες φορές ήταν η φημολογία ότι ήταν ανορεξική, όπως λέει. «Σχετικά με τις φήμες για ηρωίνη, αισθανόμουν ότι ήταν γελοίο (διότι) δεν κάνω χρήση ηρωίνης… Αλλά όλο αυτό σχετικά με την ανορεξία ήταν πολύ πιο ενοχλητικό… Δεν ήμουν ανορεξική», ξεκαθαρίζει.

Η συνέντευξη της Κέιτ Μος είχε αναφορές στο πρόσωπο του πρώην της, Τζόνι Ντεπ, αλλά χωρίς πολλές-πολλές λεπτομέρειες. Ναι, ήταν ένα από τα σημαντικά πρόσωπα της ζωής της, αλλά μια δεκαετία μετά το χωρισμό τους, η Κέιτ Μος προτιμά να εξακολουθεί να κρατά το στόμα της κλειστό. «Ποτέ να μην εξηγείς, ποτέ να μην παραπονιέσαι», λέει θυμοσοφικά.

Ποια είναι η πρώτη γυναικεία συμβουλή ομορφιάς που έχει να δώσει; «Πάντα καθαρό μαλλί. Αυτό είναι must. Αν έχει κανείς αμφιβολίες γι’ αυτό, να … λουστεί!»