Ενας πρωτάρης ιατρός φτάνει με το νυχτερινό τρένο στην ακριτική πολιτεία Ορεινό, μια σουρεαλιστική πόλη χωρίς ρολόγια, εκεί όπου όλοι οι δρόμοι καταλήγουν σε βραχώδη αδιέξοδα. Ένας φρενοβλαβής κατηγορείται για ένα φόνο. Καθώς ξεκινά μια δραματική εξιστόρηση για να αποδειχτεί η αθωότητα ενός δυστυχισμένου μυαλού, το παρελθόν μπερδεύεται με το παρόν, η τρέλα με τη λογική, ο ιατρός με τον ασθενή, η κοινωνική ευταξία με την επανάσταση, το πάθος με το μίσος, η φιλία με την προδοσία…

Αυτά συμβαίνουν στο «Πικραμύγδαλο» των εκδόσεων «Ιωλκός», του μυθιστορήματος του Μιχαήλ Αλέξανδρου Μαλαχιά που παρουσιάστηκε, αν μη τι άλλο, με πρωτότυπο τρόπο στους χώρους του Salon de Bricolage. Αντί των συνηθισμένων ομιλιών, η παρουσίαση έγινε με βίντεο όπου προβλήθηκαν αναγνώσεις των: Θάνου Σαμαρά, Άλκηστις Πουλοπούλου, Φάνη Πουλόπουλου και Σοφίας Γεωργοβασίλη.

«Eίπαμε (στο συγγραφέα) ότι θα του φτιάξουμε ένα teaser όπως συνηθίζεται για ταινίες και σειρές και άλλα οπτικοακουστικά…», ανέφεραν στην πρόσκληση για την παρουσίαση του βιβλίου οι διοργανωτές της εκδήλωσης.

Η έκδοση όπου ο συγγραφέας με πρόσχημα την ιατρική πραγματεύεται αισθητικά την ανθρώπινη απορία στο προαιώνιο ερώτημα «Τι αξίζει περισσότερο στον κόσμο;» διατίθεται στο website της Λέσχης Salon de Bricolage.