Μπορεί να μην αποτελεί και καμία μεγάλη έκπληξη αλλά η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, γνωστότερη και ως Κάρι Μπράντσο, του Sex & the City ανακηρύχτηκε ως η πιο εμβληματική «φασιονίστα» ταινίας ή σειράς μυθοπλασίας σύμφωνα με τη βρετανική ιστοσελίδα MyVoucherCodes.co.uk (το ηλεκτρονικό «εκδοτήριο» εισιτηρίων κ.α.) που διενήργησε τη σχετική online ψηφοφορία για να ανακαλύψει την ιέρεια του στιλ. Η αδυναμία της ηρωίδας της σειράς αλλά και της ηθοποιού που την ενσάρκωσε σε διάσημους οίκους και οι ενδιαφέρουσες – πετυχημένες ή μη – στιλιστικές της επιλογές στάθηκαν η αιτία να της δοθεί ο συγκεκριμένος τίτλος που… λίγο πολύ όλοι γνωρίζαμε ότι της ανήκει.

Κι όσον αφορά στον αντρικό πληθυσμό, ο πιο εμβληματικός «φασιονίστας» που γέννησε ποτέ ταινία ή σειρά μυθοπλασίας δεν είναι άλλος από τον περίφημο πράκτορα 007 ή Τζέιμς Μποντ που πάντα κατορθώνει να βγαίνει ακόμα κι από την πιο επικίνδυνη αποστολή ατσαλάκωτος και κομψότατος.

Όταν ερωτήθηκαν τι ακριβώς αναζητούν σε ένα πρότυπο του στιλ, αληθινό ή όχι, η πλειοψηφία των συμμετεχόντων απάντησε ότι θα πρέπει να «δείχνει καλός/η ανεξάρτητα με το τι ρούχο έχει επιλέξει να φορέσει. Επιπλέον, το 29% των συμμετεχόντων απάντησαν ότι αναζητούν «τον τέλειο συνδυασμό αυτοπεποίθησης και στιλ» και το 18% το τέλειο σώμα που θα αναδείξει το ιδανικό ρούχο.