Περίπου 400 θεατές παρακολούθησαν το βράδυ της Δευτέρας την επίδειξη μόδας της σχεδιάστριας Λουκίας σε χώρο καινοτόμο όπως το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Η συλλογή που είχε τίτλο «Urban Poetry» παρουσιάστηκε με τη μορφή μιας performance όπου τα μοντέλα περπατούσαν ανάμεσα στους θεατές σε δύο παράλληλους διαδρόμους.

«Αντίδοτο στη μιζέρια των ημερών» χαρακτήρισε η σχεδιάστρια τη νέα της συλλογή στην οποία πρωταγωνίστησε η δαντέλα, το κέντημα και τα απόλυτα χρώματα όπως το άσπρο – μαύρο. Οι δημιουργίες της διέθεταν τον ρομαντισμό και την αιθέρια θηλυκότητα, σήμα κατατεθέν της σχεδιάστριας, ενώ τα μοντέλα με τις ψηλόλιγνες σιλουέτες θύμιζαν γυναίκες της δεκαετίας του ’20.

Είναι η πρώτη φορά που το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης άνοιξε τις πύλες του στη μόδα, πρακτική που στο εξωτερικό, ωστόσο, εφαρμόζεται ευρέως. Η Ελληνίδα σχεδιάστρια, γνωστή και από τις συνεργασίες της στο θεατρικό χώρο, πρόκειται να σχεδιάσει τα κοστούμια του «Νοσφεράτου» του Ντμίτρι Κουρλιάνσκι που σε σκηνοθεσία Θόδωρου Τερζόπουλου και μουσική διεύθυνση Θοδωρή Κουρενζτή θα παρουσιαστεί στο θέατρο Μπολσόι στις 18 Μαϊου του 2013.

Φωτογραφίες: Studio Panoulis