Παστέλ, νερομπογιές, λάδια, κολάζ, ακρυλικά, φωτογραφία, δουλειά με παλιές εφημερίδες, με τσιμέντο και με ό,τι άλλο υλικό μπορεί να φανταστεί κανείς.

Εκατόν εβδομήντα εννέα παιδιά του Νηπιαγωγείου της Σχολής Μωραΐτη συνεργάστηκαν με 9 καλλιτέχνες χρησιμοποιώντας τα παραπάνω υλικά και μπόλικες δόσεις φαντασίας.

Το αποτέλεσμα ήταν «Ο κήπος των παιδιών», η ομαδική έκθεση που από την Τετάρτη 21 Ιουνίου και μέχρι τις 30 του μήνα φιλοξενείται στην γκαλερί Ζουμπουλάκη.

«Η αρχική ιδέα ήταν οι καλλιτέχνες να κάνουν τα έργα τους και τα παιδιά να δημιουργούν επίσης βλέποντας τους καλλιτέχνες», είπε στα εγκαίνια της έκθεσης η διευθύντρια του Νηπιαγωγείου, Ελένη Γερουλάνου – Φράγκου.

«Όμως στην πορεία η συνεργασία και η αλληλεπίδραση έβγαλε τελικά ως αποτέλεσμα μια κοινή έκθεση». Από τη μεριά της η Κασσιανή Διονυσοπούλου, υπεύθυνη για τα Προνήπια, ανέφερε ότι το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί μια δυναμική όπου ο καλλιτέχνης παρουσιάζει έργο είτε με πιο θεωρητική, είτε με πιο ουσιαστική παρέμβαση των παιδιών. Κι αντίστοιχα τα έργα των παιδιών επηρεάστηκαν από τον καλλιτέχνη, είτε θεωρητικά είτε ουσιαστικά.

«Καταφέραμε να παρουσιάσουμε κάτι πολύ πλούσιο και όμορφο ταυτόχρονα που θυμίζει άνοιξη», πρόσθεσε. Με τη σειρά του, ο υπεύθυνος για τα παιδιά του Νηπιαγωγείου, Τάσος Κλάρος συμπλήρωσε ότι τα έργα των παιδιών είναι προς πώληση δεδομένου του ότι μέρος των εσόδων της έκθεσης θα χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης ΄Αγριας Ζωής Anima και της Οργάνωσης Γη (www.wild-anima.gr και www.ogi.gr)

Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Γιάννης Αδαμάκης, Διαμαντής Αϊδίνης, Χριστίνα Δάρρα, Χάρης Κοστοσφύρης, Τζένη Κωδωνίδου, Βένια Μπεχράκη, Αχιλλέας Παπακώστας, Φίλιππος Φωτιάδης και Μανώλης Χάρος.

INFO:

«Ο κήπος των παιδιών», 21 – 30 Ιουνίου 2012, Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Πλ. Κολωνακίου 20

Φωτογραφίες: Χάρης Ακριβιάδης